با توجه به میزان سرمایه هاي ذكر شده براي واحدهاي پتروشيمي اين استان در میان این واحدهای پتروشیمی استان بوشهر شرکت پتروشمی مبین با 14252000000000 ریال و شرکت پتروشیمی جم با 9600000000000 ریال سرمایه، ارزشمندترين واحدهاي پتروشيمي منطقه هستند و شرکت زاگرس با 2400000000000 ریال و شرکت مهر با 340000000000 ریال نیز در رده های بعدی قرار می گیرند.
غالب کاربرد محصولات واحدهای پتروشیمی این استان در بخش هایي نظير مصارف پلاستيك، لوله، كابل، فيلم، خوراك واحدهاي بالا و پايين دستي، روغن هاي صنعتي، قطعات الكترونيكي، انواع روكش كابل و… است.
بر اين اساس به خوبي مشخص است كه كه استان بوشهر و منطقه ويژه اقتصادي عسلويه به عنوان يكي از مناطق جديد مورد توجه مسئولين است كه از سال 1380 به بعد مورد توجه بيشتر قرار مي گيرد.
غالب کاربرد محصولات واحدهای پتروشیمی این استان در بخش هایي نظير صنايع رنگ سازي، توليدات پلاستيكي، قطعات الكترونيكي، وسايل غذاخوري، لوازم التحرير، اسباب بازي، صنعت كفش، قطعات اتومبيل، لوله، درب و پنجره، كف پوش، تخته كفش، وسايل پزشكي، عايق هاي الكتريكي، صنايع نساجي، ضد يخ، صنايع آرايشي و موارد متعدد كاربردي ديگر است.
از جمله مهم ترین تولیدات این شرکت پتروشیمی، اتیلن، پروپیلن، برش چهارکربنه، نفت کوره، پلی پروپیلن، هیدروکربورهای هیدروژنه، بوتادین، اسید استیک، اتوکسیلات است؛ که در انواع لوله های پلاستیکی، صنایع رنگ سازی، چسب سازی، لاستیک، صنایع برقی، سرم و نخ جراحی، مواد پاک کننده، تهیه شامپو و مواد شوینده، لوازم آرایشی، صنایع سیمان و … کاربرد دارد.
واحد پتروشیمی این استان، شرکت پتروشیمی کردستان است که در شهرستان سنندج واقع شده و 130هکتار مساحت آن است، این واحد که پلی اتیلن سبک تولید می کند، در سال 1387 تاسیس شده. از جمله کاربردهای پلی اتیلن سبک، تولید کننده انواع فیلم پلی اتیلن، فوم پلی اتیلن، روکش سیم و کابل، قطعات پلاستیکی و … می باشد.
از ميان 60 واحد پتروشيمي كشور تنها تعداد 7 واحد آن پيش از انقلاب اسلامي و 53 واحد ديگر پس از انقلاب اسلامي تأسيس شدند. ديگر اينكه از ابتداي آقاز تأسيس واحد پتروشيمي در كشور تا سال 1384 تعداد 47 واحد و از اين تاريخ به بعد نيز 13 واحد ديگر افتتاح مي شود.
همچنين بر اساس داده هاي اعلام شده از سوي مراجع 4610 هكتار از اراضي كشور كه غالب اين مساحت در استان خوزستان و بوشهر است در اختيار واحدهاي پتروشيمي كشور قرار دارد. بر اساس آنچه آمد باید گفت، وجود حجم عظیمی از سرمایه ملی و خصوصی در واحدهای پتروشیمی و جایگاه ویژه این صنعت در اقتصاد کشور همچنین حساسیت بالای فعالیت در این حوزه به دلیل ضریب بالای وقوع حوادث رعایت نکات ایمنی در همه ابعاد ضروری است.
با وجود این نکته که دانش تخصصی کشور در رابطه با شناخت ابعاد مختلف واحدهای پتروشیمی و نکات ایمنی در سطح استانداردهای جهانی است؛ بنابراین، لزوم ریشه یابی چرایی رعایت نکردن این نکات و به عبارتی کم کاریها به خوبی مشخص میشود.