Sorting by

×
خانه علمی پژوهشی چشمان پلیمری ناسا، خیره به آسمان شب

چشمان پلیمری ناسا، خیره به آسمان شب

توسط مدیر سایت
0 نظرات

مرجع پلیمر در بازار ایران به نقل از آنا: شرکت لایت‌ویت تلکسوپ (Lightweight Telescopes) با همکاری ناسا، اقدام به تولید آیینه‌ای از جنس رزین و نانولوله‌کربنی کرده است که از آن در ساخت تلسکوپ‌های مورد استفاده در ماهواره‌های کوچک استفاده می‌شود. ماهواره‌های CubeSat ابعادی در حد 10 سانتی‌متر دارند که باید در آنها از تلسکوپ‌های بسیار کوچک استفاده شود.

 به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ستاد ویژه توسعه نانو، یک تیم تحقیقاتی از ناسا در حال استفاده از نانولوله‌های کربنی برای ساخت آیینه‌ای‌ ویژه‌ است که قرار است از آن در ساخت تلسکوپ استفاده شود. این نانولوله‌ها با نوعی رزین ترکیب می‌شود و در نهایت در تلسکوپ به کار خواهد رفت.

تئودور کوستیکو از محققان ناسا به دنبال ارائه فناوری جدیدی به دنیای اخترشناسی است؛ ابزاری کوچک، قابل اعتماد و ارزان‌قیمت که می‌توان با استفاده از آن آسمان را کاوش کرد. این فناوری قرار است در نوعی ماهواره بسیار کوچک موسوم به CubeSat استفاده شود.

ماهواره‌هایی نظیر CubeSat نقش بسیار مهمی در کاوش کیهان به عهده دارند، به طوری که به شدت مورد توجه محققان ناسا هستند. این ماهواره‌های کوچک قادرند ماموریت‌های ناسا را با هزینه کم انجام دهند. در حال حاضر از مخابرات لیزری و ماهواره به ماهواره برای ایجاد ارتباط استفاده می‌شود.

در این پروژه محققان تلسکوپی ساختند که به شدت به پرتوهای فرابنفش، مرئی و مادون قرمز حساس است. از این ابزار می‌توان برای مطالعه سریع و ساده آسمان شب استفاده کرد.

این پروژه که با حمایت برنامه تحقیق و توسعه «گودارد» انجام شده در نهایت منجر به تولید سه نوع طیف‌سنج کوچک شده است. این چشم‌های نانومقیاس از طریق الیاف نوری به هم مرتبط شده‌اند که نور تابیده شده به آنها با استفاده از آئینه حاوی نانولوله‌های کربنی رصد می‌شود.

برخلاف بسیاری از آیینه‌های مورد استفاده در تلسکوپ‌ها که از جنس شیشه یا آلومینیوم است، این آیینه از نانولوله‌ها غوطه‌ور در رزین ساخته شده است. درو اقع این آیینه به نوعی یک آیینه پلیمری تقویت شده با نانولوله‌کربنی است.

نانولوله‌های مورد استفاده در این آیینه‌ها طولی در مقیاس میکرونی و شکل سیلندری دارند.

تاکنون هیچ گروهی آیینه‌ای از جنس رزین و نانولوله تولید نکرده است. این آیینه با همکاری شرکت لایت‌ویت تلکسوپ در شهر مریلند آمریکا ساخته شده است. این شرکت تخصص ویژه‌ای در ساخت تلسکوپ‌های منطبق با ماهواره‌هایCubeSat دارد.

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است