بازدیدها: 196
خواندن این مطلب ۲ دقیقه زمان میبردشرکت پتروشیمی شهید تندگویان با تصویب هیئت مدیره محترم شرکت ملی صنایع پتروشیمی جهت اجرای طرحهای تولید اسید ترفتالیک خالص (PTA) و پلی اتیلن ترفتالات (PET) درتاریخ ۶/۲/۱۳۷۷ تأسیس گردید.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی با توجه به مصرف محصولات این طرح در بازارهای داخلی و خارجی و درجهت انجام بخشی از تعهدات خود در برنامه پنج ساله دوم دولت جمهوری اسلامی ایران اقدام به اجرای این طرح با اهداف ذیل نموده است :
• حرکت در جهت خود اتکائی و قطع وابستگی در زمینه های مهندسی ، تجهیزات ساخت داخل، ساختمان و نصب وصنایع پائین دستی
• افزایش صادرات محصولات پتروشیمیایی
• انتقال فن آوری و تربیت نیروی انسانی
طرحهای PTA/PET اول ودوم درضلع شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان و در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در بندر ماهشهر و در زمینی به وسعت ۳۴ هکتار احداث گردیده است .
اسید ترفتالیک خالص یکی از مهمترین مواد اولیه برای تولید رزین های پلی اتیلن ترفتالات است که روند رشد تولید و مصرف آن در جهان بسیار چشمگیر بوده است .
پلی اتیلن ترفتالات نیز از مهمترین مواد اولیه پلی استرهای قابل استفاده در تولید الیاف و پنبه مصنوعی برای صنایع نساجی ،صنایع تولیدفیلمهای پلاستیکی ، تولید انواع بطریهای نوشابه ، قوطی و ظروف مورد استفاده در بسته بندی مواد غذائی ،داروئی و بهداشتی می باشد که از روند رشد تولید و مصرف فزاینده ای بر خوردار می باشد.
بر اساس نمودار سازمانی جدید نیروهای مورد نیاز زمان بهره برداری ۱۱۸۰ نفر پرسنل رسمی می باشد و مابقی نیروهای مورد نیاز از طریق پیمانکاران بخش خصوصی تامین خواهد گردید. همچنین میزان اشتغال زائی این طرح در صنایع پائین دستی ۵۰۰۰ نفر پیش بینی شده است.
میزان کل سرمایه گذاری طرح ۷۷۴ میلیون دلار و ۲۰۸۵ میلیارد ریال می باشد ومیزان فروش سالیانه محصول درظرفیت طراحی بیش از ۸۰۰ میلیون دلار پیش بینی می گردد.
طرحهای PTA/PET .در دو فاز اجرا شده اند که فاز یک راه اندازی گردید ودر فاز دوم نیز واحد PTA-2 راه اندازی و واحد PET-2 در مرحله پیش راه اندازی می باشد .
https://polympart.com/?p=2663