مرجع پلیمر در بازار ایران: پژوهنده پلیمری مرکز تهران شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: ایران در حالی چهارمین تولیدکننده پلیاتیلن سنگین در جهان است که شیوع ویروس کرونا سبب کاهش سه درصدی تولید این محصول شد.
به گزارش ایسنا، مجید حبیبالهی در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست و در نشست تخصصی «بررسی بازارهای انواع پلیاتیلن در ایران، منطقه و جهان» گفت: پلیاتیلن یکی از پرمصرفترین پلیمرهای جهان است که در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۱۰۰ میلیون تن از این محصول مصرف شده که در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۱۳۲ میلیون تن میرسد.
وی مهمترین کاربردهای مصرف پلیاتیلن را فیلم و ورق، فرآیندهای قالبگیری و لوله و پروفیل اعلام کرد و افزود: از سال ۲۰۲۰ دو منطقه خاورمیانه و ایالات متحده آمریکا بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده این محصول هستند و چین هم در سال ۲۰۲۰ یکی از بزرگترین واردکنندگان آن بوده است.
حبیبالهی تصریح کرد: البته در سال ۲۰۲۵ چین از نظر ظرفیت تولید ایالات متحده آمریکا و خاورمیانه را پشت سر خواهد گذاشت، با این حال خاورمیانه همچنان جایگاه بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده پلیاتیلن را خواهد داشت.
به گفته وی، بازیگران اصلی در بازار پلیاتیلن سنگین (HDPE) خاورمیانه، ایالات متحده آمریکا و چین با مجموع ۵۵ درصد ظرفیت تولید این محصول در سال ۲۰۲۰ هستند که چین تا سال ۲۰۲۵ بزرگترین تولیدکننده این محصول خواهد بود، از سوی دیگر سهم خاورمیانه از ۲۰ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۱۷ درصد در سال ۲۰۲۵ کاهش خواهد یافت. ایران هم در رده چهارم تولید پلیاتیلن سنگین است.
پژوهنده پلیمری مرکز تهران ادامه داد: ۲۶ میلیون تن در ۱۳ شرکت بزرگ تولیدکننده پلیاتیلن سنگین تولید میشود. وی گفت: شیوع ویروس کرونا سبب افت اقتصاد جهانی شده و تأثیر ناچیزی هم در تولید پلیاتیلن سنگین داشته و به کاهش سه درصدی آن منجر شده است.
منبع : ایسنا