خانه علمی پژوهشی ترمیم بافت‌های استخوانی به کمک پلیمر طبیعی صمغ کندر

ترمیم بافت‌های استخوانی به کمک پلیمر طبیعی صمغ کندر

توسط مدیر سایت
0 نظرات
Bone NanoComposite Polymer

مرجع پلیمر در بازار ایران: محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی توانست برای نخستین بار داربست‌های ژلاتین، کیتوسان و میکروکره‌های حامل دارو را با استفاده از پلیمر طبیعی صمغ گیاه کندر، سنتز کند.

پرستو نامداریان با بیان اینکه بخش سفت استخوان را بافت استخوانی تشکیل داده و نگهدارنده بافت همبند در بدن است، گفت: از جمله مسائل قابل توجه در ارتباط با بافت استخوانی، نقص‌های آن به دنبال آسیب‌دیدگی استخوان به دلایلی نظیر تصادف، سرطان و… است.

وی با اشاره به اینکه اهمیت ترمیم و جایگزینی بافت‌های معیوب بدن به‌خصوص بافت استخوانی به سبب افزایش سن امید به زندگی، دوچندان شده، ادامه داد: در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در ارتباط با جایگزینی اعضاء، اندام و بافت‌های بدن صورت گرفته است.

این پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از پروتزهای مصنوعی در رفع نقص بافت‌های بدن، به‌ویژه بافت استخوانی، یکی از روش‌های ترمیم بافتی است که دچار نقص شده است. در این راستا پیدا کردن مناسب‌ترین مواد و ساختار که بتواند جایگزین مناسبی برای بافت استخوانی بوده و به رشد صحیح سلول‌های استخوانی کمک کند، مسئله‌ای حائز اهمیت است.

نامداریان یکی از موضوعات مهم در مهندسی بافت و ترمیم بافت‌های استخوانی را داربست‌های استخوانی با نقش هدایت تشکیل استخوان، عنوان و تشریح کرد: در اکثر داربست‌ها از پلیمرهای سنتزی استفاده می‌شود، و به‌کارگیری این دست از داربست‌ها می‌تواند منجر به تخریب اسیدی شود؛ بنابراین جایگزینی پلیمرهای سنتزی امری ضروریست.

پلیمر طبیعی از صمغ گیاه کندر

وی به تحقیق خود اشاره و تصریح کرد: در این تحقیق برای اولین بار  داربست‌های ژلاتین، کیتوسان و میکروکره‌های حامل دارو با استفاده از صمغ گیاه کندر، که ماده‌ای سه فاز و طبیعی است، سنتز شده است. استفاده از پلیمرهای طبیعی در سنتز کردن میکروکره‌ها و داربست‌ها عاری از مشکلات تخریب اسیدی حاصل از استفاده از پلیمرهای سنتزی است.

این محقق ضمن اشاره به بهره‌گیری از خاصیت القایی استخوان‌سازی در این پژوهش، اضافه کرد: در خاصیت القایی استخوان‌سازی، اقدام به ترمیم بافت استخوانی به وسیله بارگذاری دارو از طریق داربست‌ها و میکروکره‌ها و به‌ واسطه رهایش طولانی مدت بر روی سلول‌های استخوانی صورت می‌گیرد. در این تحقیق داروی «دگزامتازون» بر روی میکروکره‌های کندر بارگذاری شده و در داربست‌های ژلاتین و کیتوسان مورد استفاده قرار گرفت.

نامداریان خاطرنشان کرد: با توجه به استفاده از پلیمر طبیعی در تهیه داربست‌ها و میکروکره‌های حامل دارو در این تحقیق، نتایج حاصل نشان داد که نه تنها تخریب اسیدی مشاهده نشده، بلکه رهایش دارو نیز به آرامی صورت گرفته و سازگاری مناسبی با بدن دارد.

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، این تحقیق در قالب رساله دکتری پرستو نامداریان دانش‌آموخته مقطع دکتری رشته مهندسی پزشکی – بیومتریال با عنوان “ساخت، بررسی خواص و ارزیابی رهایش داروی دگزامتازون در داربست‌های ژلاتین، کیتوسان و میکروکره‌های کندر” به راهنمایی دکتر علی زمانیان و دکتر آزاده آصف‌نژاد در واحد علوم و تحقیقات دفاع شد.

منبع: ایسنا

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است