خانه علمی پژوهشیمقالات انواع چسب و کاربرد آن

انواع چسب و کاربرد آن

توسط مدیر سایت
2 نظرات
Different Glues

مرجع پلیمر در بازار ایران: چسب ها یکی از پرکاربرد ترین ابزار ها در زندگی روزمره ما هستند. هر یک از انواع چسب ها بسته به نوع کاری که با آنها داریم مورد استفاده قرار می گیرند تا نتیجه دلخواهمان را بدهند.

اگر با انواع چسب ها، مارک ها و کاربردشان آشنا شوید می توانید خرید مناسب تری داشته باشید، موارد و راهنمایی مصرفشان را بدانید و از نتیجه کار هم رضایت بیشتری به دست بیاورید. در این گزارش که به کمک مصطفی رحمانی، یکی از ابزارفروشان پرسابقه تهیه شده تلاش کرده ایم تا پرکاربرد ترین چسب های معمول بازار که به درد مصارف خانگی می خورند را معرفی کنیم.

Different Glues

همین ابتدا هم باید از کیفیت مناسب چسب های داخلی بگوییم که انصافا رقیب های کاملا جدی ای برای محصولات خارجی هستند و می توانند بهترین انتخاب باشند. این را هم بدانید که چسب های استاندارد تولید داخل به بسیاری از کشورهای جهان صادر می شوند و برای خودشان برند های معروفی هستند.

چسب چوب

چسب چوب به صورت نیم کیلویی، یک کیلویی، گالنی و حلبی در بازار موجود است که نیم کیلویی اش برای مصارف خانگی جواب می دهد. چسب چوب همانطور که از نامش پیداست بهترین نوع چسب برای چسباندن قطعات چوبی به یکدیگر است اما برای چسباندن کاغذهای ضخیم و تکه های مجسمه هم می تواند پیشنهاد خوبی باشد. چسب چوب خیلی دیر خودش را می گیرد و از این جهت به شما اجازه می دهد تا با خیال راحت نمونه ها را به هم بچسبانید.

حلالش آب است و به همین خاطر می توانید از انگشتانتان یا قلمو برای مالیدن چسب به محل مورد نظرتان استفاده کنید. در حال حاضر چسب چوب «شمال» و «هل» بهترین مارک های بازار هستند. یادتان باشد چسب چوب ها در ۲ نوع بی رنگ و سفید در بازار عرضه می شود. چسب چوب فاسد حالت ژله ای به خود می گیرد و رویش آب می افتد.

چسب آکواریوم

چسب های آکواریوم معمولا برای هر مکان و محلی که نیاز به آب بندی داشته باشد استفاده می شوند. در حال حاضر این چسب ها در ۲ نوع معمولی و ضدباکتری عرضه می شوند که نمونه ضدباکتری آن دیر تر سیاه می شود و عمر بیشتری هم دارد. البته همین امر باعث می شود که کمی قیمتش گران تر باشد.

چسب های آکواریوم دارای رنگ بنـــدی سفید، شفاف و رنگی است که معمولا مدل شفاف و بی رنگ آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. برای کار با چسب آکواریوم بهتر است یک دستکش پلاستیکی یکبار مصرف دستتان کنید تا چسب به پوست دستتان نچسبد.

چسب آهن

چسب هایی که در بازار به نام چسب آهن شهرت یافته برای چسباندن هر قطعه فلزی ای کاملا مناسب است. البته برای چسباندن برخی قطعات پلاستیکی به هم و چسباندن موکت و فرش به زمین هم می توانید روی آن حساب کنید. چسب آهن به صورت تیوبی و قوطی عرضه می شود.  برای استفاده از چسب آهن بهتر است از قلمو بهره بگیرید. برای بهتر چسبیدن چسب هم خوب است ۲ سطح مورد نظر چسب کاری شود.

اگر می خواهید چسب از محل چسباندن آن بیرون نزند کافی است که حجم چسب را به صورت مسطح پوشش دهید. برای استفاده از این نوع چسب حتما یک دستکش پلاستیکی یکبار مصرف دستتان باشد.

چسب پی وی سی

این نوع چسب برای قطعات پلاستیکی مختلف که نیاز به فشار قوی داشته باشد کاملا کارایی دارد؛ مثلا برای چسباندن انواع لوله های پلاستیکی به یکدیگر می توانید این نوع چسب ها را به کار ببرید. چسب های پی وی سی دارای ۲ نوع معمولی و تارگت هستند که مدل تارگت آنها قدرت چسبندگی بیشتر و قدرت بالاتری دارند و البته سرعت چسبندگی شان هم کمی بیشتر است. در حال حاضر شرکت «رازی» بهترین نوع چسب پی وی سی را تولید می کند.

برای استفاده از این نوع چسب هم می توانید از نوک خود تیوب چسب برای مالیدن آن به سطح مورد نظر بهره ببرید. از آنجا که چسب پی وی سی وقتی در معرض هوای آزاد قرار بگیرد سفت می شود و کیفیت خود را از دست می دهد، پس از مصرف، سریعا در تیوب آن را ببندید.

چسب قطره ای

چسب های قطره ای تنوع بسیار بالایی در بازار دارند و نمونه های داخلی و خارجی آن به وفور در همه جا پیدا می شود. این چسب های دو سه گرمی بهترین نوع برای چسباندن هر آنچه هستند که نیاز به حجم کم چسب و قدرت بالا دارند مثلا برای چسباندن تکه های شیشه یا قطعات ریز به یکدیگر که باید از حجم چسب اندک استفاده کنید این نوع چسب کاملا مناسب خواهد بود. بی رنگی، یکی دیگر از مزیت های چسب های قطره ای است و پس از کاربرد خودش را نشان نمی دهد.

هنگام استفاده از چسب های قطره ای خیلی مراقب باشید تا با پوست دستتان برخوردی نداشته باشد؛چون به این راحتی ها پاک نمی شود. چسب های قطره ای برای چسباندن شیشه، سنگ، پلاستیک و برخی قطعات فلزی کارایی مناسبی دارند.

چسب یک، دو، سه

احتمالا نامگذاری این نوع چسب به خاطر این بوده که تنها در عرض ۳ ثانیه خودش را می گیرد و دو قطعه را سریع به هم می چسباند. چسب های یک، دو، سه تقریبا همان عملکرد چسب های قطره ای را دارند اما حجم شان کمی بیشتر است. این نوع چسب ها به صورت دوتکه عرضه می شوند که تکه اول چسب و تکه دوم اسپری خشک کننده خواهد بود. بهترین روش استفــــاده چسب این است که یک سطح را کاملا به چسب آغشته کنید و سطح دیگر را اسپری خشک کننده بزنید و سپس بلافاصله دوتکه را به هم بچسبانید.

اسپری کمک می کند که چسب در عرض ۳ ثانیه خودش را بگیرد.

چسب دوقلو

این یکی هم جزو قدیمی های انواع چسب هاست که حالا مدل های جدیدتر آن هم به بازار آمده است. یادتان باشد که این نوع چسب بهتر است برای چسباندن اشیایی استفاده شود که حالت خشک و شکننده دارند. چسب دوقلو نوعی چسب ترکیبی است و باید برای استفاده از آن، مقادیر برابر از ۲ تیوب جداگانه را با هم مخلوط کنیم. سطوح فلزی، شیشه ای، چینی، سنگی و حتی چوبی برای استفاده از چسب دوقلو مناسبند.

درضمن چسب های دوقلو معمولا در ۲ نوع شفاف و رنگی در بازار به فروش می رسند. چسب دوقلو مقاومت خوبی در برابر حرارت دارد و مقاومت نوع معمولی آن نسبت به نوع شفاف آن، در برابر حرارت بالا تر است. همین خصوصیت باعث شده که توسط مکانیک ها برای چسباندن قطعات موتور اتومبیل هم مورد استفاده قرار گیرد. این چسب را می توان پس از مخلوط کردن تا ۵ دقیقه استفاده کرد.

کاربرد چسب همه کاره

چسب همه کاره پلیمری است که درون استون یا تینر حل شده و پس ترکیب با حلال چسب از پلیمر جدا شده و در نهایت ماده ای سخت ایجاد می‌شود. از چسب همه کاره در ماکت سازی برای چسباندن مقوا‌، چوب، پارچه و … استفاده می شود. از این چسب نمی‌توان روی قطعات فومی استفاده کرد زیرا با داشتن حلال های نفتی باعث خورده شدن فوم می شود. سرعت خشک شدن و قدرت چسبندگی چسب همه کاره متوسط است. از چسب های همه کاره نمی توان در ساخت ماکت‌ دقیق استفاده نمود ولی برای ساخت ماکت مقوایی و چوبی ساده بسیار مناسب است. دقت داشته باشید که هنگام استفاده از این چسب باید در محیطی با تهویه مناسب باشید زیرا تماس طولانی با آن ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی و مغزی شود.

کاربرد چسب فوم

چسب فوم نوعی چسب مایع و شفاف است که در ترکیب آن از مواد حلال فوم استفاده نشده و باعث می‌شود بتوانید از آن برای چسباندن انواع فوم استفاده کنید. زمان لازم برای خشک شدن این چسب نسبتا طولانی و قدرت چسبندگی آن پایین است. این چسب استحکام کافی و بالایی ندارد به‌همین جهت برای استفاده به‌صورت حرفه‌ای و ماکت‌سازی مناسب نیست اما می‌توانید از آن برای ساخت ماکت‌های بسیار ساده و اولیه استفاده کنید.

 

منبع: irib.ir

برای چسباندن مواد گوناگون به یکدیگر از چه نوع چسبی استفاده کنیم؟

روشهایی برای پاک کردن چسب

 

مطالب مشابه

2 نظرات

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است