خانه اقتصادیگزارش و تحلیل رونق معاملات محصولات پتروشیمی

رونق معاملات محصولات پتروشیمی

توسط مدیر سایت
0 نظرات
report and analysis

مرجع پلیمر در بازار ایران: افزایش قیمت های جهانی و در پی آن افزایش قیمت پایه محصولات پتروشیمی وانتظار برای افزایش قیمت نفت، 3 عامل مهم و موثر در افزایش قیمت محصولات پلیمری در بازارهای داخلی است. با بررسی روند قیمت های جهانی طی یک دوره 3  ماهه یعنی از ابتدای آبان ماه سال جاری تا کنون، میبینیم این قیمت ها پا در مسیری صعودی گذاشتند و این در حالی است که این روند را کما بیش ادامه می دهند و اگر بهای دلار در بازار های داخلی با همین فرمان جلو برود رونق جدیدی را در این بازارها را مشاهده خواهیم کرد.

میثم باقری، کارشناس بازارسرمایه درگفتگو با خبرنگارنیپنا اظهارکرد: پلی پروپیلن ها از جمله گروه های کالایی بودند که طی این هفته در بازارها از افزایش قیمت، تاثیر چشمگیری پذیرفتند.

وی افزود: در هفته جاری قیمت جهانی این گروه کالایی رشد خوبی را تجربه کرد. نکته قابل توجه این بود که این اتفاق به خصوص برای پلی پروپیلن هایی که  MFI های بالاتری دارند پررنگ تر بود و این در شرایطی است که به سبب بالارفتن قیمت های جهانی قیمت های داخلی این محصولات هم بالاتر رفته است.

این کارشناس ارشد بازارها در ادامه به بالارفتن تقاضای پلی پروپیلن ها در بازارهای داخلی اشاره کرد و گفت: با نزدیکی به عید نوروز، مصرف فرش، موکت و کالاهای اینچنینی بیشتر می شود و به دلیل اینکه پلی پروپیلن ها ماده اولیه تولید این محصولات نهایی هستند تقاضای این محصولات نیز بالا رفته و این عامل، در کنار افزایش قیمت های جهانی سبب بالارفتن قیمت این محصولات در بازارهای داخلی می شود.

عضو هیات مدیره کارگزاری مسکن در ادامه به گروه های کالایی که با استایرن منومر ها سرو کار دارند اشاره کرد و گفت: کالاهایی همچون پلی استایرن ها (مقاوم، معمولی، انبساطی)، سیر صعودی را در بازارهای جهانی تجربه کرده اند. علت این امر هم افزایش قیمتی استایرن منومرهاست. شاهد این مدعا افزایش قیمتی این محصولات از اول آبان تا به الان است. قیمت این محصول بر اساس قیمت های جنوب شرق آسیا، در اول آبان هزار و 30 دلار بوده است که این مقدار در شرایط کنونی به هزار و 508 دلار رسیده و جهشی 46 درصدی را تجربه کرده است.

وی در ادامه به خانواده بنزن ها و هماهنگی که میان استایرن منومرها و بنزن ها وجود دارد اشاره کرد و گفت: با بررسی روند قیمتی بنزن ها، شاهدیم بهای این کالا بر اساس قیمت های جنوب شرقی آسیا،  61 درصد افزایش را تجربه کرده است.

باقری  اظهار کرد: به باور من این روند در خصوص این کالا ادامه خواهد داشت و البته این در حالی است که انتظار می رود شیب این افزایش کاهش یابد و با شیب ملایم تری به راه خود ادامه دهد.

وی  به پلیمرها اشاره کرد و افزود: مثلا اگر به پلی استایرن مقاوم به طور مشخص بپردازیم می بینیم از ابتدای آبان ماه قیمت این محصول از هزار و 240 دلار استارت خورده و به هزار و  دلار505 رسیده است. مقایسه این دو رقم نشانگر رشد 25 درصدی برای این کالاست. به باور من پلی استایرن مقاوم روند افزایشی را ادامه خواهد داد، علت هم آن است که این محصولات در بازارهای جهانی متناسب با باقی محصولات، افزایش قیمت را تجربه نکرده اند و انتظار می رود که برای همپا شدن با بقیه محصولات پلیمری رشد داشته باشند و به تبع افزایش قیمت های جهانی این محصولات، قیمت های داخلی آنها هم با رشد روبه رو خواهد بود.

این کارشناس در ادامه به بررسی پروپیلن ها پرداخت و گفت: آخرین وضعیت پروپیلن ها  با توجه به قیمت های جنوب شرقی آسیا، در بازارهای جهانی حاکی از آن است که این کالا افزایش 32 درصدی را در بازارهای جهانی تجربه کرده است و با توجه به این که این محصول، ماده اولیه پلی پروپیلن ها است قیمت این محصولات هم رشد را تجربه کردند. شاهد این مدعا بررسی روند قیمتی این محصول از ابتدای آبان ماه تا شرایط فعلی است که از رشدی 7 درصدی خبر می دهد.

وی تصریح کرد: نکته جالب در خصوص روند قیمتی این دو کالا این است که غالبا با افزایش قیمت پروپیلن ها، پلی پروپیلن ها کاهش داشته اند و بالعکس، اما در شرایط فعلی در بازه زمانی دو ماهه شاهدیم که قیمت جهانی این دو کالا همسو و همجهت با یکدیگر در حال حرکتند و این امر نشان دهنده گره ای در کار است.

این به آن معنا است که یا باید پلی پروپیلن از روند افزایشی که دارند برگردند و یا پروپیلن ها افزایش قیمت پیدا کنند و فاصله قیمتی خود را با پلی پروپیلن ها افزایش دهند که به عقیده من، قیمت پلی پروپیلن ها افزایش می یابد و به این ترتیب انتظار می رود قیمت محصولات نهایی که ماده اولیه آنها پلی پروپیلن است افزایش خواهد یافت.

باقری در ادامه به بررسی روند قیمت جهانی اتیلن ها و پلی اتیلن ها پرداخت و گفت: اتیلن از قیمت هزار و 25 دلار در آبان ماه سال جاری به هزار و 90 دلار رسید و به عبارتی رشدی 6 درصدی را تجربه کرد و کالاهای وابسته به آن هم افزایش یافت.

وی در ادامه به طور خاص به بررسی پلی اتیلن سنگین تزریقی که یکی از محصولات وابسته به اتیلن ها است اشاره کرد و گفت: این محصول از قیمت هزار و 138 دلار در ابتدای آبان به هزار و 180 دلار رسیده که مقایسه این دو عدد بیانگر روندی صعودی برای این کالاست.

باقری افزود: برآیند این صحبت ها بیانگر این است که قیمت های جهانی با رشد و افزایش همراه بوده اند و با توجه به این که قیمت های پایه متاثر از قیمت های جهانی است، این قیمت ها هم افزایش می یابد و به این ترتیب این افزایش قیمتی بر محصولات مجتمع های پتروشیمی تاثیر می گذارد و قیمت محصولات مجتمع های پتروشیمی یا با همان نسبت یا با نسبت بیشتری بر قیمت های جهانی تاثیر می گذارد.

باقری اظهار کرد: در بازارهای داخلی اختلاف قیمت میان بورس و بازارهای آزاد کم شده است و مطمئنا بالارفتن قیمت های پایه، بازار داخلی را  باریسک مواجه خواهد کرد.

وی در ادامه به کاهش عرضه از سوی برخی تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: برای این اتفاق دو استراتژی وجود دارد؛ استراتژی و نگاه اول حاکی از آن است که با بالارفتن قیمت های جهانی تولید کنندگان این محصولات، به امید بالاتر رفتن قیمت ها دست نگه می دارند و عرضه بیشتر خود را به هفته های آینده موکول می کنند. نگاه دوم نیز از شائبه بازارسازی خبر می دهد. به این معنا که تولید کندگان خوراک با هماهنگی با یکدیگر عرضه ها را کاهش داده و به سبب این امر قیمت ها را بالا می برند.

 سومین هفته رونق بازار پتروشیمی

به گزارش خبرنگار نیپنا، رونق معاملات در بازار پتروشیمی با محوریت پلیمرها وارد سومین هفته پیاپی خود شده که نشان دهنده گذار قدرتمند بازار از فاز رکود است. با توجه به نزدیکی به روزهای پایانی سال ، خوش بینی به ادامه رشد قیمت ها در بازارهای جهانی در کنار احتمال افزایش مقطعی قیمت دلار در اسفندماه ، می توان به ادامه جذابیت خرید و رونق تولید در صنایع پایین دستی خوش بین بود.

در روز سه شنبه شاهد معامله بیش از 46 هزار تن از انواع پلیمرها بودیم که در کنار عرضه نسبتا مطلوب آن ، از وضعیت رو به رشد بازار و امیدواری به افزایش حجم معاملات در هفته جاری خبر می دهد.

این در حالی است که به کمک معاملات سه شنبه ، حجم معاملات هفتگی پلیمرها به بیش از 57 هزار تن در هفته جاری رشد داشته که به صراحت از گذار بازار از رکود معاملاتی خبر می دهد. این در حالی است که افزایش قیمت های پایه در روزهای ابتدایی هفته جاری خود سیگنالی مهم است که فضای جدیدی را برای خریداران ایجاد کرده و جذابیت داد و ستد را افزایش می دهد.

روز سه شنبه را می توان زمانی برای خودنمایی گریدهای جذاب به شمار آورد زیرا به جز گریدهایی که به صورت سنتی ، هفته هاست که با رقابت و رشد نرخ مورد معامله قرار می گیرد، گریدهای جدیدی نیز به لیست کالاهای جذاب وارد شده و جذابیت بازار  را تقویت کرد.

 پلی پروپیلن نساجی HP552R ، پلی پروپیلن نساجی HP510L ، پلی پروپیلن فیلم HP525J ، پلی اتیلن سنگین اکستروژن EX3 ، پلی اتیلن سبک خطی 0209AA ، پلی پروپیلن نساجی RG1102XK و پلی وینیل کلراید S65 را می توان از جمله جذاب ترین معاملات روز سه شنبه به شمار آورد که حکایت از رونق خرید در این بازار دارد.

به نظر می رسد رکود در بازار محصولات پتروشیمی به پایان رسیده و تثبیت حجم معاملات در ارقامی بالاتر از 40 هزار تن در هفته ، آن هم 3 هفته پیاپی نشان می دهد که فاز بازار به صورت قدرتمندی تغییر کرده و حجم تولید در صنایع پایین دستی در روزهای پایانی سال افزایش یافته است. به احتمال قوی تا روزهای پایانی سال شرایط مطلوبی در بازار حاکم خواهد بود هرچند که امکان کاهش محدود حجم معاملات در هفته پیش رو وجود دارد اگرچه چندان هم مهم نخواهد بود.

منبع: نیپنا

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است