Sorting by

×
خانه علمی پژوهشی تولید بومی نانوسیلیکای مورد استفاده در صنایع رنگ و لاستیک

تولید بومی نانوسیلیکای مورد استفاده در صنایع رنگ و لاستیک

توسط مدیر سایت
0 نظرات

مرجع پلیمر در بازار ایران: نانوسیلیکا در صنایع رنگ به عنوان مات کننده و افزایش دهنده غلظت مورد استفاده قرار می گیرد. در صنعت لاستیک نانوسیلیکا می‌تواند جایگزین پرکننده شناخته شده دوده شود. این جایگزینی امکان تولید تایرهای سبز را فراهم می‌آورد که علاوه بر حذف مشکلات زیست محیطی دوده، مصرف انرژی جهت حرکت و میزان صدای ناشی از حرکت را کاهش می‌دهد. در سازه‌های بتنی و ترکیب سیمان وجود سیلیکا به عنوان ماده پوزولانی باعث ایجاد پیوندهای مناسب کووالانسی در ترکیب سیمان شده و مقاومت محیطی بتن نهایی را افزایش می‌دهد. علاوه بر این استفاده از نانوسیلیکا در بتن باعث بهبود خواص سایشی و استحکام ترکیب در کنار کاهش نفوذپذیری و کاهش حجم خشک سیمان می‌شود. علاوه بر موارد ذکر شده، نانوسیلیکا می‌تواند در تولید کاتالیستت‌ها، نانوکامپوزیت‌های پلیمری، سرامیکی و فلزی، مواد عایق الکتریکی، بیوسنسورها،سرامیک‌های دندانی و ساینده‌های ویژه مورد استفاده قرار گیرد.
حمیده کلاهدوزان، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فناوری‌های نوین فدک، به ارائه توضیحاتی در رابطه با محصول این شرکت پرداخت: «سیلیکای ناوساختار و نانوسیلیکا یکی از پرمصرف ترین نانومواد در بازار جهانی است.. این ماده بر اساس تغییر در ساختار و خصوصیات فیزیکی – شیمیایی خود می‌تواند کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف داشته باشد. این خصوصیات در کنار تجربه مجتمع فدک در زمینه تولید مواد شیمیایی پیشرفته باعث شد که این طرح به عنوان یکی از ایده‌های اصلی مجموعه مورد توجه قرار گیرد.»

nano cilica

وی در رابطه با اهمیت تولید این محصول افزود: «شاید سیلیکای نانوساختار از معدود نانوموادی است که در حال حاضر به صورت صنعتی در بازار داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربرد وسیع آن در بازارهای متفاوت باعث ایجاد جاذبه‌های تجاری ویژه برای این طرح شده است. تولید این محصول داخلی علاوه بر دسترسی به دانش فنی و کارآفرینی، باعث ارتقای کیفیت محصول نهایی در بازارهای هدف و کاهش واردات محصول خارجی شده است.»
کلاهدوزان در خصوص عملکرد متفاوت نانوسیلیکا در محصولات صنعتی مختلف گفت: «استفاده از نانوسیلیکا در تولید رنگ‌های اپوکسی باعث ایجاد خاصیت رئولوژیکی و افزایش پایداری نهایی رنگ می‌گردد. در صنعت پلاستیک و نانوکامپوزیت این محصول به عنوان تقویت کننده عمل کرده و باعث بهبود خواص مکانیکی محصول نهایی می‌گردد. در صنعت کشاورزی، این نانوماده به عنوان ریزمغذی تأمین سیلیسیم استفاده می‌شود.»
به گفته کلاهدوزان در حال حاضر میزان تولید نانوسیلیکا در حدود 150 تا 200 تن در سال است که در حوزه‌های تولید رنگ و پوشش، کشاورزی، نانوکامپوزیت و پلاستیک و سیمان و بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این شرکت در تاریخ 20 آبان ماه 94 موفق به دریافت تأییدیه‌ نانو مقیاس از ستاد توسعه‌ی فناوری نانو برای این محصول گردیده است.

منبع: ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است