پلاستیک های خود ترمیم مدتی است از راه رسیده اند و نمی توان آنها را ایده ای نو خواند. در واقع، مدتی قبل بود که پژوهشگران IBM به صورت کاملا تصادفی موفق شدند این پلیمر را کشف کنند.
حالا اما، پلاستیک جدیدی که بسیار هم شبیه به Wolverine است مورد توجه رسانه ها قرار گرفته و این بار اما محققان دانشگاه ردینگ لندن توانسته اند به چنین کشفی دست پیدا کنند.
به گزارش مرجع پلیمر در بازار ایرنا (پلیم پارت)؛ پلی اورتان ابر مولکولی ابداع شده توسط این محققین با بودجه تخصیص یافته از سوی شورای تحقیقات علوم فیزیک و مهندسی توسعه یافته و آنطور که در گزارشات آمده است می تواند خود را در دمای بدن انسان (یعنی 37 درجه سانتی گراد) ترمیم کند.
خواص منحصر بفرد ماده جدید به آن امکان می دهند که با از هم گسستن پیوندهایش مانند یک مایع جریان پیدا کند و وقتی ویسکوزیته آن در اثر آسیب پایین آمد، تغییر شکل دهد.
طبق بررسی های صورت گرفته مشخص شده که این ماده سمی نیست و به همین خاطر در حال حاضر محققان تلاش دارند تا آن را برای استفاده نهایی در صنایع پزشکی مورد بررسی قرار دهند.
پروفسور واین هایس سرپرست تیم تحقیق می گوید: این ماده جدید می تواند دوام باندها را افزایش دهد و احتمال وارد آمدن آسیب به «پوست در حال ترمیم» به خاطر تعویض کردن پوشش آن را پایین بیاورد.
او ادامه می دهد: در صورتی که اقدامات مهندسی کافی روی این ماده صورت بگیرد می توان آن را طوری ساخت که به تدریج «حل شود» و در نتیجه از آن برای بخیه زخم های جراحی استفاده کرد.
جالب است بدانید که استفاده از این پلیمر در رنگ های خود ترمیم نیز در دست بررسی است که البته می تواند در نهایت خط و خش روی بدنه اسمارت فون ها یا حتی ماشین ها را از بین ببرد.
منبع: دیجیاتو