Sorting by

×
خانه علمی پژوهشی چاپ سه بعدی پچ های مبتنی بر EVA ساخته شده به روش اکستروژن پودر مستقیم

چاپ سه بعدی پچ های مبتنی بر EVA ساخته شده به روش اکستروژن پودر مستقیم

توسط یاسمن باغبان
0 نظرات
پلیم پارت چاپ سه‌بعدی داروسازی فرم‌های دارویی بیمار محور اکستروژن پودر مستقیم پچ‌های ترانس‌درمال

مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت):

چکیده

در سال‌های اخیر، چاپ سه بعدی جذابیت زیادی در زمینه داروسازی به‌عنوان ابزاری امیدوا‌رکننده برای تولید بر اساس تقاضای فرم‌های دارویی بیمار محور ایجاد نموده‌است. در میان روش‌‌های چاپ سه بعدی موجود، اکستروژن پودر مستقیم (DPE) به لطف امکان فرآوری مستقیم مواد کمکی و داروها در یک مرحله، عملی‌ترین رویکرد است. هدف اصلی این کار تعیین اینکه آیا درجات مختلف کوپلیمر اتیلن‌وینیل‌استات (EVA) ممکن است به‌عنوان مواد اولیه جدید برای روش DPE برای تولید پچ‌های ترانس‌درمال استفاده شود یا خیر. با انتخاب دو داروی مدل با رفتار حرارتی متفاوت، (یعنی ایبوپروفن و دیکلوفناک‌سدیم) همچنین به تطبیق‌پذیری ماده کمکی EVA در تهیه پچ‌ها برای درمان‌های ترانس‌درمال سفارشی توجه شده‌است. EVA با 30 درصد (وزنی/وزنی) از هر داروی مدل ترکیب شد. ترکیب فیزیکوشیمیایی دستگاه‌های چاپی از طریق طیف‌سنجی فروسرخ تبدیل فوریه، کالری‌سنجی اسکن تفاضلی و آنالیزهای ترموگراویمتری مورد بررسی قرار گرفت. طیف FT-IR تایید نمود که مواد اولیه به طور موثر در فرمول نهایی گنجانده شده‌اند، و تجزیه و تحلیل حرارتی نشان داد که فرآیند اکستروژن مورفولوژی کریستالی پلیمرهای خام را تغییر می‌دهد و باعث ایجاد کریستال در ضخامت‌های پایین‌تر می‌گردد. در نهایت، مشخصات رهایش دارو و نفوذ سیستم‌های چاپی به مدت 48 ساعت ارزیابی شد و نشان داد که به محتوای VA گرید EVA وابسته است (74/5٪ ایبوپروفن آزاد شده از ماتریس EVA 4030AC و 12/6٪ دیکلوفناک‌سدیم آزاد شده از ماتریس EVA1821A). ). از این رو، این مطالعه نشان داد که روش EVA و اکستروژن پودر مستقیم می‌توانند ابزارهای امیدوار‌کننده‌ای برای ساخت پچ‌های ترانس‌درمال باشند. با انتخاب گرید EVA با محتوای VA مناسب، داروهایی با نقاط ذوب متفاوت می‌توانند چاپ شوند تا پایداری حرارتی خود را حفظ نمایند. علاوه‌بر این، می‌توان به رهایش مطلب دارو و مشخصات نفوذ دارو دست یافت که نشان‌دهنده مزیتی مهم از نظر پزشکی شخصی است.

نتیجه­‌گیری

این کار برای اولین بار استفاده از EVA و 3DP-DPE را به لطف خواص قابل سفارش پلیمر و سازگاری با داروهای مختلف به عنوان ابزارهای بالقوه برای تولید پچ‌های ترانس‌درمال نشان داد که می‌توانند بر اساس نیازهای بیمار سفارشی شوند. هر دو فرمول انتخابی فرآیند پذیری عالی را از طریق روش DPE نشان دادند، که از پایداری حرارتی ترکیبات فعال و کیفیت مورفولوژیکی خوب اکسترود نمودن اطمینان حاصل نمود. پچ‌های ترانس‌درمال چاپ سه بعدی نیز انعطاف‌پذیری کافی را نشان می‌دهند که از شکستگی در حین حمل و نقل و استفاده جلوگیری می‌نماید. علاوه‌بر این، به نظر می‌رسد که محتوای VA پلیمر بر بلورینگی پلیمر و نفو‌ذپذیری ماتریس EVA اکسترود شده تاثیر می‌گذارد. در نتیجه، با انتخاب گرید EVA مناسب، می‌توان بر رفتار رهایش دارو در پچ‌های EVA تاثیر گذاشت، با توجه به اینکه می‌تواند به عوامل دیگری از جمله بلورینگی دارو و بارگذاری دارو نیز بستگی داشته باشد. بنابراین، با ترکیب خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی همه کاره ماده جانبی EVA و سهولت استفاده از فناوری DPE، اعتقاد بر این است که پچ‌های ترانس‌درمال مبتنی بر EVA چاپ سه‌بعدی می‌توانند برای کاربرد عملی بالقوه در داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها مقیاس‌پذیر باشند.

دانلود فایل: چاپ سه‌بعدی پچ‌های مبتنی بر EVA ساخته شده به روش اکستروژن پودر مستقیم برای درمان‌های شخصی ترانس‌درمال
Reference

Maurizii G, Moroni S, Khorshid S, Aluigi A, Tiboni M, Casettari L. 3D-printed EVA-based patches manufactured by direct powder extrusion for personalized transdermal therapies. International Journal of Pharmaceutics. 2023 Mar 25;635:122720.

DOI : https://doi.org/10.1016/j.ijpharm.2023.122720

مترجم: مبینا بسکابادی

ویراستار: خانم میران موسوی

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است