مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت) :
چکیده:
فرضیه: از میان آلایندههای مختلف موجود در آب طبیعی، آرسنیک به دلیل سمیت زیاد، از اهمیت بیشتری برخوردار است. جذب سطحی یکی از کاراترین روشها برای حذف این آلودگی از جریانهای آب آلوده به آن است. از جمله جاذبهای آرسنیک میتوان به نانوکامپوزیتهای زئولیتی اشاره کرد. جاذبهای پودری بهدلیل ایجاد مشکلاتی از قبیل گرفتگی صافیها، افت فشار زیاد پمپ و نیز مشکل جداسازی از آب در سامانههای صنعتی کارایی چندانی ندارند.
روشها: برای حل مشکل نام برده، پودرهای نانوکامپوزیت زئولیتی با روش ژل سازی به کمک پلیمر کیتوسان و با سه نوع محلو ل اتصالدهنده عرضی شامل سدیم هیدروکسید، سدیم تریپلیفسفات و سدیم هیدروکسید + سدیم تریپلیفسفات دانهای شکل شدند. اثر عوامل مختلفی از قبیل نوع و نسبت اولیه مواد در شکلگیری دانههای تهیه شده بررسی شد.
یافتهها: نتایج نشان داد، دانهها در محلول اتصال دهنده عرضی سدیم هیدروکسید + سدیم تریپلیفسفات و نسبت اولیه بهینه 1 به 3 از کیتوسان به نانوکامپوزیت شکل ظاهری مناسبتر و استحکام بهتر و نیز عملکرد بهتری در جذب آرسنیک دارند. بهمنظور تأیید و توجیه نتایج فوق از آزمونهایSEM ، و BET و AAS استفاده شد. پارامترهای عملیاتی مختلف از قبیل مقدار غلظت اولیه آرسنیک و دُز جاذب در بازده جذب این دانهها بررسی و مقدار بهینه دُز جاذب ، با بازده 9/92 تعیین شد. در ادامه، برای دستیابی به اطلاعات بیشتر درباره نحوه جذب و تعیین حداکثر ظرفیت جاذب، هم دماهای Langmuir و Freundlich برای جاذبهای دانهای بررسی شدند. بیشترین ظرفیت جذب بهدست آمد و نتایج نشادن داد، هم دمای Freundlich همخوانی بهتری با داده های بهدست آمده دارد.
DOI: 10.22063/JIPST.2022.3205.2169
ترجمه و ویرایش:هانیه میران موسوی