مرجع پلیمر در بازار ایران: محققان دانشگاه استنفورد یک باتری نرم و کشسان ساختند که برای ذخیرهسازی توان الکتریکی از نوع خاصی پلاستیک بهره میبرد.
به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، استفاده از پلاستیک برای ساخت باتری، ایده جدیدی نیست و برای مدتی در باتریهای یون لیتیوم نیز از پلیمرها به عنوان الکترولیت استفاده میشد اما تاکنون این الکترولیتهای پلیمری به شکل ژلهای روانی بودند که امکان نشت آنها به بیرون باتری و بروز آتشسوزی وجود داشت.
اکنون محققان پلیمری را طراحی کردند که حالت جامد داشته و کشسان است و البته توانایی انتقال بار الکتریکی را بین دو قطب باتری دارد، این باتری جدید در آزمایشات اولیه با وجود فشرده شدن، خم شدن و حتی تا شدن به میزان دو برابر طول اولیه، توانست به طور مستمر توان یکسانی را در اختیار بگذارد.
نمونه اولیه این باتری به اندازه ناخن شست دست بوده و ظرفیت ذخیرهسازی انرژی آن دقیقا نصف باتریهای متداول با همین ابعاد است. البته محققان در تلاشند تا ظرفیت ذخیرهسازی باتری افزایش دهند، نمونههای بزرگتری از آن را بسازند و کارکرد آن را خارج از آزمایشگاه مورد بررسی قرار دهند.
یکی از مهمترین کاربردهای این باتری جدید، تامین حسگرهای پوشیدنی است که برای ردگیری وضعیت سلامتی و علائم حیاتی روی پوست بدن نصب میشوند.
گزارش کامل این تجهیزات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
منبع: ایرنا