مرجع پلیمر در بازار ایران: بازيافت پلاستيك نقش مهمي در توليد پايدار دارد. با اين وجود، همچنان در استفاده از پلاستيك هاي بازيافتي، نه تنها به دليل خواص و پردازش اين مواد، بلكه به سبب بوي آن ها موانعي قرار دارد. محقق جوان در دانشگاه FAU در حال مطالعه بر روی علت ایجاد بوی پلاستیک بازیافتی میباشد.
هر سال چندین تن ضایعات پلاستیکی از جمله بسته بندی در آلمان تولید می شود. حدود 50 درصد از این ضایعات سوزانده میشوند. بازیافت و استفاده مجدد از این ضایعات می تواند محیط زیست و منابع فسیلی را در دراز مدت حفظ کند. با این حال، به دلیل آلودگیهای نامطلوب، پلاستیک بازیافتی هنوز به اندازه کافی در تولید استفاده نمی شود.
مؤسسه Fraunhofer برای مهندسي فرايند و بسته بندي ( IVV ) در حال توسعه و افزایش فرایندهای بازیافت برای پسماندهای پلاستیکی پس از مصرف است. پژوهشگر Miriam Strangl در حال مطالعه درباره بوي پلاستيك ضايعاتي و محصولات بازيافتي است تا در طرح مشتركي با بخش تجزيه و تحليل حسي و بهبود فرايند بازيافت پليمر در مؤسسه Fraunhofer دليل بو ناخوشايند اين مواد را بيابد. Strangl نمونه ها را با استفاده از رویکرد الفاکتومتریک و تحلیلی با ارزیابی کیفیت و شدت بو شناسایی می کند. پس از این، او مواد بودار را یافته و آنها را تشخیص میدهد.
مواد مختلف موجود در ضایعات بسته بندی پلاستیکی بوی مختلفی دارند. كه شامل مولكول هاي داراي بوي كپك زدگي، پنيري يا اسيدي هستند. دانشمندان توانسته اند، بعضي از اين آلايندههاي شديد را در پلاستيك ها براي اولين بار تفكیك كنند. نتايج نشان داد، به جز محتويات قبلي پلاستيك ها مانند مواد غذايي يا تميزكننده ها، فرايندهاي ديگري نيز ممكن است موجب ايجاد بوي ناخوشايند شوند. افزون بر فساد میکروبيولوژي، اين موضوع شامل پلاستيكهاي كهنه يا تجزيه بقاياي فرايند توليد مانند حلالها هم مي شود. نتايج اين پژوهش مي تواند به دانشمندان در مسير توسعه راهبردهاي كاهش بوي پلاستيك هاي بازيافتي كمك كند.