Sorting by

×
خانه علمی پژوهشی نوشیدن آب از بطری های پلاستیکی ریسک تولد نوزاد چاق را افزایش می دهد

نوشیدن آب از بطری های پلاستیکی ریسک تولد نوزاد چاق را افزایش می دهد

توسط مدیر سایت
0 نظرات
plastic water bottles

مرجع پلیمر در بازار ایران به نقل از مهر، دانشمندان انجمن غدد واشنگتن دی سی دریافته اند ماده شیمیایی «بیسفنول A» (BPA)، یک مختل کننده هورمون است که با افزایش ریسک چاقی نوزاد متولدنشده مرتبط است.

زمانی که کودک در معرض BPA قرار می گیرد، حساسیت کمتری نسبت به هورمون مسئول کنترل اشتها پیدا می کند.

plastic water bottles

ماده شیمیایی BPA یک ماده شیمیایی یافت شده در انواع ظروف موادخوراکی از جمله بطری های اب پلاستیکی و پوشش درونی قوطی هاست. این ماده شیمیایی می تواند با غدد ترشحه درون ریز از طریق هورمون استروژن که هورمون جنسی زنانه است تداخل یابد.

محققان با آزمایش بر روی موش ها دریافتند نوزادان متولدشده از مادران قرارگرفته در معرض BPA، کمتر نسبت به هورمون لپتین که به هورمون سیری معروف است واکنش نشان می دهند.

ماده شیمیایی BPA

BPA ماده ای است که است که می تواند به راحتی از ظروف پلاستیکی جدا شده، وارد غذای کودک شده و در نهایت منجربه بروز برخی از بیماری ها شود.

از خرید فرآورده‌هایی که حاوی ماده BPA هستند، برای نوپای خود خودداری کنید
بیسفنول A یک ماده شیمیایی است که بالغ بر ۴۰ سال، برای ساخت پلاستیک‌های پلی کربنات (معمولاً دارای کد بازیافت #۷ و یا «PC» است) و آستر چسبناک پلاستیکی که برای جلوگیری از زنگ زدن قوطی‌های کنسرو و فاسد شدن غذا به کار می رفت، مورد استفاده قرار گرفته است.
انواع فرآورده‌هایی که ممکن است BPA داشته باشند:

  • شیشه شیر نوزادان
  • قوطی شیر خشک نوزادان
  • لیوان‌های پلاستیکی کودک
  • بشقاب‌ها، لوازم آشپزخانه و سایر فرآورده‌های غذاخوری
  • اسباب بازی‌ها
  • غذاهای کنسروی
  • بطری‌های آب
  • ظروف نگهداری غذا‌ها (ظروف پلاستیکی)

چگونه این ماده می‌تواند به کودک شما آسیب برساند؟
BPA به دلیل قابلیت جدا شدن و سپس ورود به غذا و آشامیدنی‌ها و در ‌‌نهایت ایجاد مشکلات سلامتی، نگرانی روزافزونی را به وجود آورده است. کودکان کم سن بیشتر در معرض خطر قرار دارند، چون آن‌ها در مراحل اولیه رشد خود هستند و
نسبت به کودکان بزرگ‌تر، نوجوانان و بزرگسالان، در مقابله با مواد شیمیایی مضر مشکلات بیشتری دارند.
BPA یک مختل کننده سیستم غدد درون ریز به حساب می‌آید. این ماده از هورمون استروژن تقلید کرده و سیستم غدد درون ریز بدن را که مسئول تنظیمات بدن است، تحت تأثیر قرار می‌دهد. برخی تحقیقات، بلوغ زودرس، افزایش ریسک ابتلا به دیابت، بیش فعالی، اختلالات یادگیری، بیماری‌های مربوط به انحطاط نورون‌ها و سرطان‌های جدی مانند سرطان سینه را به قرارگیری در معرض BPA ارتباط می‌دهند.
چه کار کنیم تا از ورود BPA به بدن کودکمان جلوگیری کنیم؟
در اینجا گام‌های ساده‌ای وجود دارند که با انجام آن‌ها می‌توانید قرارگیری کودکتان در معرض BPA را به حداقل برسانید.
به طور کلی

  • فرآورده‌های بدون BPA خریداری کنید. بسیاری از برندهای شیشه شیر کودک، لیوان کودک و لوازم غذاخوری کودک وجود دارند که فاقد BPA هستند.
  • به دنبال فرآورده‌هایی بگردید که از جنس‌های دیگری باشند، مانند چوب، سرامیک، شیشه.
  • در مورد فرآورده‌هایی که حاوی BPA هستند، هر زمان که خراشیده شدند آن‌ها را دور بیاندازید تا از آزاد شدن BPA جلوگیری کنید.
  • اگر می‌خواهید وسیله پلاستیکی خریداری کنید، به دنبال آن‌هایی بگردید که دارای کد بازیافت ۱، ۲، ۴، ۵، و ۶ هستند؛ در این صورت وجود BPA در آن‌ها تقریباً نا‌محتمل است.

غذا‌های آماده کودک

  • به جای نوع مایع این غذا‌ها، از نوع پودری استفاده کنید زیرا حاوی BPA نیستند.
  • اگر کودکتان به انواع مایع نیاز دارد، برند‌هایی را خریداری کنید که بسته بندی شان شیشه‌ای است و در صورتی که پلاستیکی بودند، از نوع فاقد BPA باشد.
  • اگر از انواع مایع در قوطی‌های فلزی استفاده می‌کنید، قوطی را روی گاز و یا داخل آب جوش گرم نکنید. غذا می‌تواند در دمای اتاق سرو شود و یا آب ولرمی روی قوطی گرفته شود تا غذا کمی گرم شود.

شیشه شیر

  • شیشه شیر‌های فاقد BPA را انتخاب کنید (اکثر تولید کننده‌ها برچسب فاقد BPA را بر روی محصول خود می‌چسبانند)، یا از انواع شیشه‌ای آن استفاده نمایید.
  • اطمینان حاصل کنید که وسایل، شیشه‌ها و یا ظروفی که از آن‌ها برای پمپ یا ذخیره شیرتان استفاده می‌کنید، فاقد BPA هستند.
  • اگر از شیشه‌ها و یا بطری‌های حاوی BPA استفاده می‌کنید، در مورد گرم کردن شیر و یا غذای کودکتان دقت کنید. آب جوش و یا خیلی گرم، غذای کودک و یا دیگر مایعات را هنگام آماده سازی در داخل این شیشه و یا بطری‌ها نریزید.

ظروف و لیوان‌های پلاستیکی

  • هرگز غذا و یا نوشیدنی کودکان را در ظروف و لیوان‌های پلاستیکی، داخل ماکروفر قرار ندهید. چون پلاستیک به مرور زمان به دلیل دمای بالا و استفاده زیاد فرسوده می‌شود و این باعث آزاد شدن BPA داخل آن و ورود آن به غذا یا نوشیدنی کودک می‌شود.
  • ظروف پلاستیکی را در بالا‌ترین طبقه ماشین ظرفشویی قرار داده و یا بادست بشویید.
  • تا جایی که ممکن است برای نگهداری و گرم کردن غذا از ظرف شیشه‌ای، سرامیکی، چینی، یا استیل ضد زنگ استفاده کنید.

غذا‌های کنسروی
از سرو غذا‌های کنسروی برای کودکتان خودداری کنید. به جای آن فرآورده‌های تازه یا فریز شده، لوبیای خشک، سوپ‌های خشک و یا آن‌هایی که در بسته‌های کاغذی ریخته شده‌اند، استفاده کنید. یا محصولات دیگری که در بسته بندی‌های شیشه‌ای یا کاغذی قرار دارند.
اسباب بازی ها    
چون کودکان کم سن مرتباً اسباب بازی‌های خود را به دهانشان می‌برند، سعی کنید عروسک‌های پلاستیکی‌ای را که دارای برچسب «فاقد BPA» هستند را انتخاب کرده و یا اسباب بازی‌هایی را که از جنس‌های دیگری مانند پارچه یا چوب هستند، برای آن‌ها تهیه کنید.

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است