خانه خبراخبار اقتصادی بالا بودن قیمت خوراک دلیل انصراف هندی ها از سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی ایران

بالا بودن قیمت خوراک دلیل انصراف هندی ها از سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی ایران

توسط مدیر سایت
0 نظرات
پتروشیمی

مرجع پلیمر در بازار ایران به نقل از خبرگزاری مهر: احمد مهدوی درباره قیمت گذاری خوراک اتان و مایع برای عرضه به صنایع پتروشیمی داخلی، گفت: زمانی که قیمت نفت خام بشکه‌ای حدود ۱۱۰ دلار در بازار بود، خوراک گاز اتان تنی ۲۴۰ دلار به صنایع پتروشیمی داخلی فروخته می‌شد که هم اکنون هم با همین نرخ خوراک اتان تحویل داده می‌شود.

پتروشیمیدبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اعلام اینکه هم اکنون خوراک مایع را هم با فرمول ۹۵ درصد فوب خلیج فارس به صنایع پتروشیمی داده می‌شود، تصریح کرد: ۵ درصد باقی هم عملا صرف هزینه‌های حمل و نقل می‌شود و عملا تخفیفی برای صنعت پتروشیمی داخلی قائل نمی‌شوند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه شرایط باید به گونه‌ای باشد که صنعت پتروشیمی در همه ابعاد حرکت کند و ظرفیت اقتصادی بزرگ را برای کشور ایجاد کند، اظهار داشت: در صورت تعیین نرخ منطقی برای فروش خوراک به صنایع پتروشیمی، صادرات گسترش می‌یابد، سرمایه گذاری‌هایی که لازم است، در طول برنامه ششم توسعه انجام می‌گیرد تا بر اساس اهداف چشم انداز، بتوانیم عربستان سعودی را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه در شرایط فعلی نصف عربستان محصول پتروشیمی و پلیمری در ایران تولید می شود، بیان کرد: نکته جالب توجه آن است که عربستان ذخایر قابل توجه گاز طبیعی ندارد و بیشتر از نفتا و گازهای همراه نفت برای تامین خوراک صنایع پتروشیمی استفاده می‌کند.

مهدوی در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت‌های فعلی خوراک گاز اتان و مایع صنایع پتروشیمی ایران گران‌تر از کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس است؟ بیان کرد: هم اکنون قیمت‌ها را استخراج کرده‌ایم و منبع استخراج این اطلاعات مطالعات و داده‌های شرکت‌های معتبر است و برای به دست آوردن آنها هزینه کرده‌ایم.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: در شرایط فعلی قطر حدود ۶ سنت و عربستان بسیار کمتر از ۶ سنت خوراک گاز را در صنایع پتروشیمی عرضه می‌کنند و در مجموع میانگین فروش خوراک به صنایع پتروشیمی در بین کشورهای منطقه خلیج فارس حدود ۶ سنت بوده ولی برای ایران حدود ۸ سنت است.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا با این تفاوت قیمت‌ها امکان جذب سرمایه گذار خارجی در صنعت پتروشیمی وجود دارد؟ توضیح داد: هم اکنون قیمت متان تا حدودی توجیه دارد ولی اتان و خوراک مایع خیر، در خصوص خوراک مایع اصلا دنبال واحدهای جدید نیستیم بلکه به دنبال حفظ واحدهای موجود پتروشیمی کشور هستیم.

این مقام مسئول، افزود: درخصوص اتان تاکید داریم واحدهای پتروشیمی که بیشترین پلیمر را تولید می‌کنند و صنایع پایین دستی استفاده می کنند را باید حفظ کنیم و راه آن این است که قیمت را طوری تعدیل کنیم که این واحدها در قید حیات باشند زیرا اگر این واحدها را از صنعت پتروشیمی حذف کنیم ۳ تا ۵ میلیارد دلار باید ارز از کشور خارج کنیم تا مواد اولیه واحدهای پایین دستی و تکمیلی پتروشیمی را تامین کنیم، بنابراین ارزش حفظ و صیانت دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای نمونه هندی‌ها برای سرمایه گذاری در زمینه گاز متان و اوره آمدند ولی قیمت‌ها برایشان جذاب نبود و عقب نشینی کردند، بنابراین باید جذابیت کافی برای حضور سرمایه گذار خارجی ایجاد شود.

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است