مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت) : بیومتریال های پلیمری در درمان بیماری های شنوایی نظیر تغییر شکل موروثی در بافت استخوانی گوش، گوش درد و تورم گوش، التهاب گوش میانی و … مورد استفاده قرار می گیرند.
به عنوان مثال پلی اتیلن متخلخل برای جایگزینی استخوان های سندانی، چکشی و رکابی استفاده می شود که با رشد بافت استخوانی به درون تخلخل ها و تثبیت ایمپلنت حاصل می گردد. پلی تترافلورواتیلن و سیلیکون رابر در ترمیم آسیب های گوش و کامپوزیت های پلی تترافلورواتیلن-کربن، پلی اتیلن-کربن پیرولیتیک جهت جایگزینی حلزون گوش داخلی مورد تحقیق قرار گرفته اند.
حلزون شنوایی وسیله ای الکترونیکی است و با عمل جراحی در گوش داخلی شخصی کاشته می شود که یا به طور کامل ناشنواست و یا اینکه به سختی می شنود. برخلاف وسایل کمک شنوایی، این ایمپلنت صدا را بلندتر یا واضح تر نمی کند، بلکه عصب شنوایی را به طور مستقیم تحریک می کند. ایمپلنت حلزون شنوایی، به مقدار کمی احساس شنوایی را در شخص ایجاد می کند که البته کامل نیست.
در حال حاضر تحقیقات زیادی بر روی پلیمرهای رسانا نظیر پلی پیرول به عنوان الکترود در ایمپلنت های شنوایی انجام می شود. ایمپلنت های گوش مصنوعی که قادر به پردازش گفتار باشند نیز مورد بررسی قرار گرفته اند. این کاشتنی ها دارای الکترودی هستند که می تواند سلول های عصبی حلزون شنوایی را شبیه سازی کند و پردازشگر موجود نیز امواج صوتی را به ایمپالس های الکتریکی تبدیل نموده و از طریق سیم پیچ های داخلی و خارجی هدایت می کند.
منبع:
J.B.Park , J.D.Bronzino,Biomaterials:Principles and Application,Third Edition,2007