پژوهشگران دانشگاههای آمریکا، ژاپن و کره موفق به ساخت دستگاههای رباتیک نرم با فناوری چاپ سه بعدی شدهاند. امید است که این فناوری روزی بتواند برای ایجاد عضلات رباتیک کاربردی مصنوعی مورد استفاده قرار بگیرد.
به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوا مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت) در زندگی امروزه رباتها میتوانند کارهای چشمگیری از جمله تمیز کردن خانه، ساخت ماشین و غیره را انجام دهند. با این وجود این استفاده از این ماشینها توسط یک ویژگی خاص که آن هم سختی و سفتی آن میباشد محدود شده است. این مواد رباتیک انعطاف پذیر زمینه ظهور رباتیکهای نرم را برای توسعه فناوریهای جدید فراهم میکند.
یکی از اهداف مهم برای سازندگان رباتهای نرم ایجاد عضلات روباتیک است که روزی بتواند به عنوان یک اندام مصنوعی واقعی و کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد. در حالی که رباتها میتوانند کارهای باورنکردنی را انجام دهند اما قابلیت ترکیب و سازگاری آنها با بدن انسان دشوار میباشد.
تیم پژوهشی ابتدا موادی انعطاف پذیر با استحکام کافی که بتواند همانند یک عضله عمل کند و با وسایل الکترونیکی قابل کنترل باشد را شناسایی کردند. این مواد سنتزی کامپوزیتهای فلز/پلیمر یونی می باشد که تحت عنوان پلیمرهای الکترو فعال خوانده میشود، به این معنی که الکتریسیته برای تغییر شکل آن میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
استفاده از پلیمرهای الکتروفعال دو مزیت را به پژوهشگران میدهد، 1- کنترل مواد با جریان الکتریکی و 2- میتواند برای حرکت حسی مورد استفاده قرار بگیرد.
منبع: 3ders