بازدیدها: 33
خواندن این مطلب ۳ دقیقه زمان میبردبرآورد بانک جهانی از تولید سالانه زباله خشک در جهان رقمی در حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن است. براساس گزارش این سازمان، انتظار میرود که این رقم در سال ۲۰۵۰ به رقمی در حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن برسد. شاید به همین دلیل است که هماکنون برنامههای سختگیرانهای در بسیاری از کشورهای جهان به اجرا درآمده است. بهعنوان مثال از ابتدای سالجاری میلادی استفاده از کیسههای پلاستیکی و عرضه آن توسط واحدهای تجاری اروپا ممنوع شده است.
به گزارش مرجع پلیمر در بازار ایران به نقل از همشهری :طرح «نه به کیسههای پلاستیکی» نیز بهعنوان یک طرح داخلی با تلاش سازمان مدیریت پسماند شهر تهران، شرکت شهروند، سازمان میادین میوه و ترهبار، ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران و با همراهی برنامه خندوانه از نخستین روز برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب آغاز شده و فاز اول آن تا ۲۱تیرماه روز «بدون کیسههای پلاستیکی» در تهران ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان پسماند تهران با اشاره به استقبال بازدیدکنندگان نمایشگاه بینالمللی کتاب از این طرح گفت: این کمپین در نمایشگاه کتاب توسط دبیرخانه دانشجویی سازمان مدیریت پسماند و با استفاده از دانشجویان مختلف دانشگاههای تهران به اجرا درآمد و خوشبختانه مورد استقبال خوب بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران نیز قرار گرفت. حسین جعفری از همراهی برخی ناشران با این کمپین خبر داد و افزود: «کمپین نه به کیسههای پلاستیکی» مورد توجه برخی ناشران نیز قرار گرفت بهگونهای که انتشارات آبان علاوه بر همراهی با اهداف کمپین اقدام به تهیه کتب نفیس در قالب جایزه برای شرکتکنندگان در این طرح کرد.
کمپین «نه به کیسههای پلاستیکی» که در دست اجراست در واقع با نامگذاری روز ۲۱تیرماه بهعنوان «روز بدون کیسههای پلاستیکی» در شهرداری تهران آغاز شد و خوشبختانه پس از فعالیت شهرداری تهران در اینباره از سوی بسیاری از شهرهای کشور نیز این روز به رسمیت شناخته شد و شهروندان شهرهای مختلف با مصرف کمتر کیسههای پلاستیکی به این کمپین میپیوندند.
به گفته جعفری این کمپین با برنامههای تکمیلی در فروشگاههای شهروند و فروشگاههای زنجیرهای بزرگ شهر تهران انجام خواهد شد. همچنین این طرح در راستههای تجاری و با آموزش کسبه و همراهی آنها و تشویق گروههای دانشجویی همراه خواهد شد و در پایان فاز اول اجرا، جوایز زیستمحیطی به شرکتکنندگان در این طرح اهدا خواهد شد.
مصوبه ملیکیسههای پلاستیکی
اما فراتر از اقدامات صورت گرفته در پایتخت، پیشنویس لایحه «کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی» در کارگروه ملی پسماند کشور به تصویب رسیده است و هماکنون این پیشنویس در هیأت دولت در حال بررسی است تا پس از تصویب هیأتدولت و تصویب مجلس شورای اسلامی،طرح الزام کاهش مصرف مواد پلیمری در سازمانها و نهادهای رسمی کشور به اجرا درآید.
جعفری با اشاره به محدودیت استفاده از مواد پلیمری در نهادهای وابسته به شهرداری تهران افزود: هماکنون تنها یک مصوبه الزامآور در کشور در اینباره وجود دارد که در شهرداری تهران بهاجرا درمیآید. براساس این مصوبه فروشگاههای شهروند و میادین میوه و ترهبار اجازه عرضه محصولات پلمیری و همچنین کیسههای پلاستیکی را ندارند و کیسههای زود تخریبپذیر عرضه میکنند. ما مطمئنیم که اقدامات صورتگرفته در شهرداری تهران و همچنین سازمان حفاظت محیطزیست کشور مبنی بر تهیه پیشنویس مصوبه الزامآور برای همه سازمانها در کشور در زمینه کاهش کیسههای پلیمری مصرف این کیسههارا در کشور کمتر کنیم.
مصرف روزانه ۵تن کیسه در میوه و تره بار
معاون بهداشت سازمان مدیریت میادین میوه وتره بار با اشاره به فعالیت گسترده این سازمان در کمپین «نه به کیسههای پلاستیکی» گفت: هماکنون در سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار بهعنوان بزرگترین نظام توزیع محصولات کشاورزی در کشور، روزانه حدود ۵تن کیسه استفاده میشود که با احداث نخستین کارخانه تولید کیسههای پایه گیاهی در کشور در محل میدان مرکزی میوه و ترهبار، تلاش کردیم تا کیسههای زودتخریبپذیر را وارد چرخه مصرف کنیم. به گفته عفتی در تمامی میادین میوه و ترهبار شهر تهران، هماکنون ۱۰۰درصد کیسههای خرید در سازمان با کیسههای تخریبپذیر و پایه گیاهی جایگزین شده است. همچنین فروش ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در سطح بازارهای سازمان ممنوع است.
https://polympart.com/?p=255263