به گزارش مرجع پلیمر در بازار ایران به نقل از خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛دبیر علمی نخستین همایش فناوری نوین پلیمری در کشاورزی درباره ویژگی ها و کاربردهای این فناوری فیلمهای پلیمری گفت: استفاده از فیلم های پلیمری در بخش کشاورزی از حدود 20 سال قبل در دنیا آغاز شده و نقش های اساسی آن در استفاده بهینه از منابع آب و افزایش بهره وری کشاورزی مورد توجه جدی قرار گرفته است.
حسین نازکدست افزود: به طور کلی، طی سالهای اخیر افزایش روزافزون جمعیت ازیک طرف و روند رو به کاهش آب کشاورزی از طرف دیگر باعث شده تا بسیاری از کشورها به منظور حفظ و پاسداری از امنیت سیاسی و اجتماعی کشور و ملت های خود تلاش گستردهای را در راستای به کارگیری روش های نوین در استفاده از آب و جلوگیری از خطر بحران کم آبی در تولیدات کشاورزی مانند غلات و میوه ها و سبزیجات به کار برند تا به خودکفایی لازم دست یابند.
وي خاطرنشان كرد: از آنجا كه ايران نيز از نظر موقعیت جغرافیایی در منطقه کم آب و نیمه خشک قرار گرفته است دستیابی به خودكفايي در توليدات كشاورزي و تامين امنيت غذايي كشور باتوجه به محدوديت هاي طبيعي، نيازمند تحول جديدي است.
فيلم هاي پليمري در كشاورزي
استاد دانشكده مهندسي پليمر دانشگاه صنعتي اميركبير با بيان اينكه استفاده از فيلم هاي پليمري در كشاورزي از سوي برخي كشورهاي دنيا همچون اسپانيا و چين به عنوان “انقلاب سبز” تعبير مي شود، گفت: اين فناوري جديد هنوز در ايران تجربه نشده است و بكارگيري آن، تحولات شگرفي در بخش كشاورزي كشور برجاي خواهد گذاشت.
وي درباره انواع فيلم هاي پليمري پركاربرد در بخش كشاورزي توضيح داد: فيلم هاي پليمري گلخانه اي يكي از پركاربردترين اين فيلم ها در بخش كشاورزي به شمار مي آيد و مكانيزم آن به گونه اي است كه بر روي سطح گلخانه هاي كشت محصول، يك پوشش كامل از فيلم هاي پليمري داده مي شود كه با توجه به نوع محصول، فصل، سطح تابش آفتاب و ويژگي هاي منطقه، نوع فيلم انتخاب مي شود.
کاربرد مالچ فيلم
نازك دست ادامه داد: “مالچ فيلم” نيز كاربرد گسترده اي در كشاورزي دارد و براي استفاده از آن، يك فيلم به طور كامل روي نشاي گياه كشيده مي شود و فقط قسمت جوانه نشا بيرون از فيلم باقي مي ماند به اين ترتيب، علاوه بر جلوگيري از تبخير آب، گياه در برابر سرما، حشرات و آفت هاي مختلف حفاظت خواهد شد كه اين روش، براي مناطقي كه با كمبود منابع آبي روبه رو هستند بسيار مناسب است.
وي برگزاري اولين همايش فناوري هاي نوين پليمري در كشاورزي را در راستاي معرفي و ترويج اين فناوري هاي جديد در كشور عنوان كرد و گفت: اين همایش با هدف به کارگیری فناوری های جدید در استفاده از فیلم های پلیمری در کشاورزی و معرفي الگوهای موفق در جهان و سازگاری آنها در ایران طي روزهاي 24 و 25 بهمن ماه در دانشگاه صنعتي اميركبير برگزار خواهد شد.
دبيرعلمي اولين همايش فناوري هاي نوين پليمري به حضور 11 سخنران از كشورهاي خارجي موفق در بكارگيري اين فناوري ها در اين همايش اشاره كرد. شركت كنندگان در اين همايش پيرامون موضوعات مرتبط همچون نقش فناوري هاي نوين پليمري در زمينه صرفه جویی در مصرف آب، بهبود کارآیی آبیاری و افزایش تولیدات کشاورزی، مراقبت از محصولات گیاهی، صرفه جویی نهاده های کشاورزی در محصولات کشاورزی، حفظ محیط زیست و كاهش مصرف انرژی در تولید و نگهداری محصولات به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
اين همايش در هشت محور شامل ویژگی های فیلم های پلیمری مورد استفاده در کشاورزی و کشت گلخانهای (کدام فیلم برای کدام محصول و کدام اقلیم)، اولویت های محصولات کشاورزی نیازمند به فیلم های پلیمری، تکنولوژی تولید فیلم های پلیمری مورد استفاده در کشاورزی و کشت گلخانه ای، معیارهای انتخاب پلیمرها و مواد افزودنی در تولید فیلم های مورد استفاده در کشاورزی و کشت گلخانه ای، برآورد مصرف فیلم های پلیمری و کشاورزی در 10 سال آینده، روش های بهره برداری از فیلم های پلیمری و مکانیزم و طرحهای بازیافت مالچ پلاستیک استفاده شده در کشاورزی و کشت گلخانه ای، استراتژی های اجرايی توسط متخصصان داخلی و خارجی و معیارهای طراحی سازه های گلخانه ای از دیدگاه نوع محصول و جنبههای اقتصادی (کدام گلخانه برای کدام گیاه) تدارك يافته است.