Sorting by

×
خانه علمی پژوهشی جداسازی تحت تبخیر ایزوپروپیل بنزن از آب با استفاده از چهار غشای پلیمری مختلف

جداسازی تحت تبخیر ایزوپروپیل بنزن از آب با استفاده از چهار غشای پلیمری مختلف

توسط یاسمن باغبان
0 نظرات
جداسازی تحت تبخیر ایزوپروپیل بنزن از آب با استفاده از چهار غشای پلیمری مختلف تبخیر، پلی‌وینیلیدین فلوراید، اتیلن-پروپیلن-دی‌ان مونومر، ایزوپروپیل بنزن، اسپان 85 ، ترکیب آلی فرار. Pervaporation, Polyvinylidene fluoride, Ethylene-propylene-diene monomer, Isopropyl benzene, Span 85, Volatile organic compound

مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت):

چکیده

در مطالعه حاضر، برای اولین بار، جداسازی ایزوپروپیل بنزن به عنوان یک ترکیب آلی فرار (VOC) از آب از طریق فرآیند تبخیر (PV) مورد بررسی قرار گرفت. پلی‌­وینیلیدین فلوراید (PVDF)، پلی­‌دی­‌متیل‌­سیلوکسان (PDMS)، پلی‌­اتربلوک‌­آمید (PEBA) و اتیلن-پروپیلن-دی‌ان مونومر (EPDM) به عنوان پلیمر در تهیه غشاهای PV مورد استفاده قرار گرفتند و عملکرد و خواص آن­ها مقایسه شد. با توجه به نتایج، غشاهای PVDF بالاترین شاخص جداسازی PV (PSI) برابر با 66,486.6 g/m2h را داشتند. علاوه بر این، این غشا دارای بالاترین مدول یانگ و استحکام کششی همراه با درجه تورم پایین بود. با این حال، کمترین زاویه تماس آب را داشت و بنابراین، بیشتر اصلاح شد. بدین منظور برای اولین بار از Span 85 به عنوان افزودنی در ساختار غشاهای PV استفاده شد. خصوصیات غشا حاکی از افزایش آبگریزی و کاهش تورم غشا PVDF/Span 85 در مقایسه با غشا PVDF خالص است. نتایج PV نشان داد که افزودن 2 درصد وزنی Span 85 به غشا PVDF، بهبود فاکتور جداسازی به دنبال داشت به طوری که منجر به افزایش PSI (105,761.9 g/m2h) شد.

نتیجه‌­گیری

هدف از این مطالعه، در مرحله اول، مقایسه غشاهای پلیمری EPDM، PEBA، PDMS و PVDF از نظر خواص و عملکرد در جداسازی PV ایزوپروپیل بنزن از آب بود. غشاهای مذکور ساخته شدند و مورفولوژی، ساختار شیمیایی، ساختار کریستالی، خواص مکانیکی، زاویه تماس آب و درجه تورم آن­ها مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج، غشا PVDF برای اصلاح انتخاب شد، زیرا این غشا علیرغم مقدار PSI بالا، خواص مکانیکی بالا و درجه تورم پایین، کمترین زاویه تماس آب را داشت. در مرحله بعد، Span 85 به عنوان افزودنی آب­گریز به محلول ریخته‌گری PVDF اضافه شد تا خواص آن افزایش یابد. به طورکلی، غشاهای اصلاح‌­شده با Span 85، PSI بالاتری نسبت به سایر غشاها ارائه کردند. نتایج این مطالعه به شرح زیر است:

  1. تصاویر SEM ساختار متراکم را برای غشاهای تمیز EPDM، PEBA، PDMS، و PVDF و ساختار سلولی غشاها را با 1 و 2 درصد وزنی Span 85 نشان داد.

  2. در میان غشاهای پلیمری ساخته‌­شده، غشا PVDF بالاترین مدول یانگ و استحکام کششی را داشت. پارامترهای ذکر شده با افزایش غلظت Span 85 در ساختار PVDF کاهش یافت.

  3. در میان غشاهای پلیمری، غشاهای PDMS و PEBA به ترتیب کمترین و بالاترین درجه تورم را داشتند. همچنین با افزایش غلظت Span 85 در غشای PVDF، میزان تورم کاهش یافت.

  4. در میان غشاهای پلیمری، غشاهای PDMS و PVDF به ترتیب بیشترین و کمترین آب­گریزی را از خود نشان دادند. افزودن Span 85 به غشا PVDF منجر به بهبود آب­گریزی غشا شد.

  5. در بین غشاهای پلیمری، غشاهای EPDM و PVDF بیشترین و کمترین فاکتور جداسازی را نشان دادند. ضریب جداسازی غشا PVDF با استفاده از افزودنی Span 85 افزایش یافت و با بارگذاری 2 درصد وزنی Span 85 به 39 رسید که تقریباً 70% بیشتر از غشای EPDM بود.

دانلود فایل: جداسازی تحت تبخیر ایزوپروپیل بنزن از آب با استفاده از چهار غشای پلیمری مختلف آماده سازی غشا، اصلاح، ارزیابی خصوصیات و عملکرد

 

Reference

Dirin AM, Saljuqhi E, Mousavi SM, Kiani S. Pervaporation separation of isopropylbenzene from water using four different polymeric membranes: Membrane preparation, modification, characterization, and performance evaluation. Journal of the Taiwan Institute of Chemical Engineers. 2020 Sep 1; 114:67-80.

DOI: https://doi.org/10.1016/j.jtice.2020.09.023

مترجم: علیرضا کرفی

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است