چکیده
مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت) : تلاشهای زیادی برای توسعه باتریهای لیتیوم-گوگرد (Li-S) بهعنوان یکی از معقولترین راه حلها به منظور افزایش سریع تقاضا برای دستگاه های الکترونیکی قابل حمل و وسایل نقلیه الکتریکی به دلیل مقرون بهصرفه بودن و چگالی انرژی تئوری بالای این مدل باتریها انجام شده است. با اینحال، اثر رفت و آمد یونهای ناشی از پلیسولفید محلول بهطور کلی بهعنوان یک چالش غیر قابل حل در نظر گرفته میشود که میتواند چرخه عمر باتری و استفاده از گوگرد را بهطور قابل توجهی کاهش دهد. دراین مقاله، یک جداکننده سلگارد پوشش داده شده با نانوذره لیگنین برای برطرف نمودن این مشکل گزارش شده است. جداکننده پوشش داده شده، گروههای فراوان اهداکننده الکترون را فعال ساخته و انتظار میرود که اتصال شیمیایی پلیسولفیدها را برای جلوگیری از اثر عبوردهی تحریک نماید. هنگامی که یک استیلن سیاه حاوی گوگرد (تقریباً 73/8درصد وزنی گوگرد) بهعنوان کاتد اصلاح نشده استفاده شود، باتری لیتیوم-گوگرد با جداکننده پوشش داده شده پایداری سیکل بسیار بهتری نسبت به جداکننده تجاری سلگارد برای بیش از 500 سیکل با چگالی جریان [1]1C را نشان میدهد. انتظار میرود استراتژی نشانداده شده دراین مقاله، امکانات بیشتری را برای استفاده از نانومواد کمهزینه که از مواد زیست محیطی مشتق شده باشد، بهعنوان جداکنندههایی برای باتریهای لیتیوم-گوگرد با عملکرد بالا فراهم نماید.
نتیجه گیری
نانوذرات لیگنین مشتق شده از مواد زیست محیطی از روش هیدروتروپ اسید سبز تولید گردید و بر روی غشا سلگارد پوشش داده شد. با توجه به این مقاله، جداکننده سلگارد پوشش داده شده با نانوذرات لیگنین میتواند اثر عبوردهی یونها را بهبود بخشد. از طرفی، جداکنندههای پوشش داده شده با نانوذرات لیگنین بهعنوان یک مخزن الکترولیت موقت عمل کرده و میتواند از نفوذ کردن پلیسولفیدهای محلول به توده[6] الکترولیت جلوگیری نماید. از سوی دیگر، جداکنندههای پوشش داده شده با نانوذرات لیگنین دارای گروههای فراوان الکترون دهنده هستند که میتوانند پیوند شیمیایی پلیسولفیدها را تحریک نمایند و در نتیجه پایداری سیکل را بهبود بخشند. استراتژی نشاندادهشده دراین پژوهش، راه جدیدی به سوی توسعه جداکنندههای کارآمد مشتق شده از مواد زیست توده با استفاده از شیمی سبز برای کاربردهای عملی دستگاههای ذخیرهسازی انرژی ایجاد مینماید.
کلمات کلیدی: نانوذرات لیگنین[2]، باتریهای [3]Li-S،توده زیستی[4]، اسید هیدروتروپ[5]
[1] C- rate
[2] Lignin nanoparticles
[3] Lithium-sulfur batteries
[4] Biomass
[5] Hydrotrope acid
[6] Bulk
:source
Zhang Z, Yi S, Wei Y, Bian H, Wang R, Min Y. Lignin Nanoparticle-Coated Celgard Separator for High-Performance Lithium–Sulfur Batteries. Polymers. 2019 Nov 27;11(12):1946.
ترجمه و ویرایش : شیرین میران موسوی
هانیه میران موسوی