مرجع پلیمر در بازار ایران: در صفحه اینستاگرام نانو و صنعت ستاد توسعه فناوری نانو امروز چهارشنبه ۱۰ آذرماه نشستی با موضوع “فناوری هیترهای تابشی نانوکاتالیستی، تولید صنعتی و کاربردهای آن” برگزار میشود. این برنامه، با حضور دکتر کاظم اسماعیل پور، عضو هیئت مدیره یکی از شرکتهای فناور است.
این شرکت مجموعهای دانشبنیان است که با بهرهمندی از تجربیات جمعی از نخبگان و فرهیختگان دانشگاههای برتر کشور به منظور دستیابی به توسعه پایدار در زمینه انرژی، آب و محیط زیست تاسیس شده است. این شرکت با برخورداری از تجارب بدست آورده در حوزههای مختلف سیستمهای انرژی، آب و محیط زیست، موفق به تدوین و بومیسازی دانش فنی و تکنولوژی هیترهای کاتالیستی با قیمتی بسیار پایینتر از نمونه خارجی شده است.
به طور کلی استفاده از کورهها در صنعت مشکلات زیادی را از جمله افزایش گازهای آلاینده، افزایش زمان لازم برای رسیدن به دقت کافی گرمادهی و عدم انتشار گرمای یکنواخت در پی دارد. در این محصول که هیتر تشعشعی کاتالیستی است، از یک لایه حاوی کاتالیست پلاتین بر روی پایه فیبر آلومینا استفاده میشود. با استفاده از کاتالیست حاوی پلاتین در واکنش احتراق میتوان مخلوط قابل اشتعال سوخت-هوا را بدون ایجاد شعله و با مقدار قابل توجهی شار تشعشعی از سطوح داغ کاتالیست محترق کرد.
لایه تشعشعی کاتالیستی آماده شده درون پنل هیتر جایگذاری میشود. لایههای عایق (آلومینا-سیلیکاتی) از طرفی وظیفه جلوگیری از اتلاف حرارت از پشت پنل را داشته و از طرف دیگر وظیفه پخش سوخت در لایه کاتالیستی را بر عهده دارند. لایه تشعشعی کاتالیستی آماده شده درون پنل هیتر قرار داده میشود. گاز طبیعی به عنوان سوخت مصرفی این مشعلها، از یک طرف وارد این صفحات میشود و پس از عبور از لایه عایق به سطح کاتالیست میرسد. برای شروع واکنش احتراق در حضور کاتالیست، سطح کاتالیست پیشگرم شده و واکنش احتراق در دمای پایین و بدون تشکیل شعله آغاز میشود.
هدف نشست امروز
این برنامه با هدف معرفی برنامههای حمایتی و صنعتی کشور، کاربردهای صنعتی، توانمندیها و محصولات صنعتی فناوری نانو ایران و ایجاد فضای پویا و زنده پرسش و پاسخ برای مدیران، صنعتگران و علاقهمندان عرصه فناوری و صنعت، ارائه میشود.
منبع: ایسنا