Sorting by

×
خانه خبراخبار علمی پژوهشی ربات‌هایی که مثل مورچه‌ها کار گروهی می‌کنند

ربات‌هایی که مثل مورچه‌ها کار گروهی می‌کنند

توسط منیره جوادی
0 نظرات

 

مرجع پلیمر در بازار ایران: ربات‌های چهارپای جدید با الهام از مورچه‌ها برای غلبه بر موانع به هم متصل می‌شوند. این ربات ها مانند مورچه ها می توانند بدن خود را برای عبور از شکاف ها یا بالا رفتن از موانع به هم متصل کنند. همچنین می‌توانند برای بلند کردن اجسام با یکدیگر همکاری کنند.

مورچه ها هنگام رویارویی با شکاف های بزرگ با اتصال بدن های خود به یکدیگر پلی برای عبور از آن شکاف میسازند. چنین رفتاری در حال حاضر در ربات‌های کوچک چهارپا شبیه سازی شده است .

مزایای ربات‌های چهارپا نسبت به همتایان چرخ‌دار خود

این ربات‌های چهارپا قطعاً دارای مزایایی نسبت به همتایان چرخ‌دار خود هستند، از جمله این واقعیت که می‌توانند هنگام عبور از زمین‌های ناهموار، از موانع بالا بروند و بر آنها غلبه کنند. بنابراین تصور می‌شود که ربات‌های چهارپا در نهایت می‌توانند در برنامه‌هایی مانند جستجوی بازماندگان و زیر آوار ماندگان در بلایای طبیعی مورد استفاده قرار گیرند.

با این حال، حتی ربات‌های چهارپا نیز در مواجهه با شکاف‌های عمیق یا موانعی که بسیار شیب‌دار هستند، متوقف می‌شوند.

پروفسور “یاسمین اوزکان-آیدین” با بهره گیری از فناوری چاپ سه بعدی توانست ربات هایی با قابلیت عبور از شکاف‌های عمیق یا موانع بسیار شیب‌دار بسازد.

اجزاء سازنده ی این ربات ها

طول هر کدام از ربات‌ها ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر و حاوی یک باتری لیتیوم-پلیمر، یک ریزپردازنده، یک حسگر نوری در جلو، به اضافه یک حسگر لمسی مغناطیسی در جلو و یکی دیگر در عقب است.

مکانیزم عملکرد این ربات ها

هنگامی که یکی از این ربات‌ها در معرض موانع آزمایشی قرار می‌گیرد، به صورت بی‌سیم یک سیگنال به دیگر ربات‌های مجاور خود ارسال می‌کند و هنگامی که بقیه ربات‌ها سر می‌رسند، از حسگرهای لمسی مغناطیسی خود برای تعیین جهت خود نسبت به یکدیگر و اتصال بدن خود به یکدیگر به صورت یک زنجیره استفاده می‌کنند. به این ترتیب، آنها می‌توانند یک پل برای عبور از یک شکاف یا یک قطار برای صعود از موانع تشکیل دهند، به علاوه آنها حتی می‌توانند با هم همکاری کنند تا اشیای بیش از حد بزرگ یا سنگین را حمل کنند.

“اوزکان-آیدین” در حال حاضر بر روی بهبود حساسیت، قابلیت‌های همکاری و قدرت باتری این سیستم رباتیک کار می‌کند.

این ربات‌ها همراه با استفاده در عملیات‌های جستجو و نجات، در نهایت ممکن است در برنامه‌هایی مانند اکتشافات فضایی، نظارت بر محیط زیست یا برای مطالعه حشراتی نظیر مورچه‌ها و موریانه‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

این مطالعه به تازگی در مجله Science Robotics منتشر شده است.

 

منبع: همشهری آنلاین

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است