مرجع پلیمر در بازار ایران: “پلیمر زیستی کیتوسان از قارچ” دستاورد فناورانه پژوهشگران دانشگاه حکیم سبزواری در بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار رونمایی شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه حکیم سبزواری، دکترریحانه صباغ زاده مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه حکیم سبزواری، با اعلام این خبر گفت: “پلیمر زیستی کیتوسان از قارچ” طرح فناورانه، پژوهشگران مرکز رشد دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان یکی از ۸۸ طرح فناورانه برتر کشور در بیست و یکمین نمایشگاه و دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار رونمایی شد.
وی افزود: این پلیمر زیستی، طرح فناورانه شرکت فناور نوین صنعت آفتاب سبزوار است که مجریان این طرح مهندس معین سرسنگی، مهندس سهیل کیانی راد هستند.
وی ادامه داد: این محصول دانش بنیان از طریق واکنش استیل زدایی کیتین بدست میآید. کیتین بطور طبیعی در پوسته سخت پوستان دریایی از جمله خرچنگ و میگو، و همچنین در دیواره سلولی قارچها و سایر میکرو ارگانیسمها یافت میشود. کیتین ابتدا از منابع ذکر شده استخراج و سپس در طی فرایند استیل زدایی به کیتوسان تبدیل میشود.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: در فرآیند خالص سازی کیتین از املاح، پروتئین و رنگدانه، شرایط فرآیند استخراج از جمله دمای واکنش، زمان واکنش و غلظت مواد بکار رفته مؤثر است و محصول کیتوسان بدست آمده از قارچ دارای درصد داستیلاسیون بین ۷۵ الی ۹۵، وزن مولکولی پایین و گریدهای مختلف دارویی و صنعتی و خوراکی است.
گفتنی است کلیه علاقهمندان میتوانند با ورود به سامانه این نمایشگاه به آدرسhttp://www.msrt-expo.ir، ضمن بازدید از محصولات عرضه شده، اطلاعات تکمیلی در خصوص هر محصول را مطالعه کنند.