Sorting by

×
خانه تکنولوژي استفاده از گرافن برای تولید ماسک ضد ویروس

استفاده از گرافن برای تولید ماسک ضد ویروس

توسط مدیر سایت
0 نظرات

مرجع پلیمر در بازار ایران: پژوهشگران دانشگاه سیتی دانشگاه هنگ کنگ ماسک نانویی ساختند که قادر است ویروس کرونا را در ده دقیقه از بین ببرد.

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر یه روکان (Ye Ruquan) در دانشگاه سیتی دانشگاه هنگ کنگ (CityU) روش جدیدی برای ساخت ماسک گرافنی ضدباکتری به سرعت و با هزینه مناسب ارائه کرده است. این ماسک‌ها توانایی مبارزه با ویروس‌ها را نیز دارند.

Graphen

ماسک‌های جراحی که معمولاً استفاده می‌شوند ضدباکتری نیستند؛ بنابراین، عوامل بیماری‌زا می‌توانند به مدت طولانی روی این ماسک‌ها فعال بمانند که خطر عفونت ثانویه را با خود به همراه دارند. در این بین، گرافن به دلیل خواص ضدباکتریایی شناخته شده ‌است، بنابراین دانشمندان امکان تهیه ماسک با استفاده از گرافن را بررسی کرده‌اند.

روکان می‌گوید: «در مطالعات قبلی که چند سال پیش انجام دادیم، دریافتیم که نگارش مستقیم روی فیلم‌های پلی‌آمید تجاری (یک ماده پلاستیکی پلیمری) یا سایر مواد زیستی با استفاده از یک سیستم لیزر مادون قرمز CO۲ تجاری می‌تواند به تولید گرافن متخلخل سه‌بعدی منجر شود. این فناوری را می‌توان برای ساخت سریع ماسک‌های گرافنی ارزان‌قیمت به کار گرفت.»

مطالعات مقدماتی در مورد ماسک‌های گرافن ضد باکتری در حال انجام است. روکان می‌افزاید: «مواد گرافن ایجاد شده با لیزر (LIG) می‌تواند تقریبا تمام باکتری‌های ایکولا و باکتری‌های آئروسل را از بین ببرد. قابلیت باکتری‌کشی در اثر برهم‌کنش گرافن و باکتری ایجاد می‌شود.»

در اثر ویژگی فوتوترمال خورشید، نابودسازی باکتری‌ها با بازده ۹۹٫۹۹۸ درصد در عرض ۱۰ دقیقه امکان‌پذیر شد. علاوه‌بر این، تیم تحقیقاتی دانشگاه سیتی دانشگاه هنگ کنگ آزمایش‌هایی روی بررسی توانایی LIG برای مبارزه با ویروس‌ها را آغاز کرده و نتایج بسیار امیدوارکننده‌ای کسب کرده است. آزمایش‌های اولیه بر دو ویروس کرونا نشان داد که LIG بیش از ۹۰ درصد ویروس را در مدت زمان ۵ دقیقه و همه آنها را در ۱۰ دقیقه غیرفعال کرد.

در روش‌های مرسوم برای تولید گرافن نظیر رسوب بخار شیمیایی، گرافن ابتدا در درجه حرارت بالا روی یک لایه متخلخل رشد داده و در ادامه به لایه زیرین اچ می‌شود. در روش هیدروترمال اکسید گرافن در آب گرم احیا می‌شود.

اما این دو روش کنترل ضعیفی بر شکل محصول دارند و به شرایط دمای بالا، مسیرهای طولانی برای سنتز و هزینه‌های زیاد نیاز دارند.

اما این روش جدید گروه دانشگاه سیتی دانشگاه هنگ کنگ گرافن در یک مرحله انجام می‌شود. این روش از نظر زمانی و هزینه مقرون به صرفه است و ممکن است به حل مشکل تهیه مواد اولیه کمک کند.

منبع: ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است