به گزارش مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت)؛ محققین دانشگاه کارولینای شمالی موفق به ساخت مواد کامپوزیتی شدهاند که هنگام قرارگیری در معرض تابش با طول موجهای خاص، قابلیت نشر گرما و نور را دارا میباشند. همچنین این مواد میتوانند دارای ویژگیهای خاص مکانیکی باشند و برای کاربرد در دارورسانی، تصویر برداری پزشکی و روشهای درمانی مناسب باشند.
این مواد ترکیبی از یک ژل زیستی است که با استفاده از گالیم اکسی هیدروکسی (GaOOH) و پروتئینها تشکیل شده است. GaOOH نوعی کریستال است که دارای قطری بین nm 300-200 و طول μ1 که در ژل زیستی پراکنده شده است. هنگامی که این مواد در معرض تابش قرار میگیرند با تولید اکسیژن فعال مانند پراکسید باعث کشته شدن سلولها میشوند. در نتیجه این مواد برای هدف قرار دادن سرطانهای موضعی ارزشمند میباشند.
با تغییر غلظت GaOOH، خواص مکانیکی کامپوزیت قابل تنظیم است که باعث تغییر در ساختار ژل میشود که در نتیجه بر روی سختی ژل تاثیر میگذارد. همچنین با افزایش غلظت GaOOH و همچنین مقدار تابش، سلولهای بیشتری کشته میشوند.
تیم تحقیقیاتی امید به استفاده از این کامپوزیتها در دیگر انواع سلولها مانند سلولهای عصبی که در برابر تشعشعات مقاوم هستند، دارد. این کامپوزیتها نسبتا ارزان و به آسانی تهیه میشوند.