Sorting by

×
خانه تکنولوژي دانشمندان موفق به ساخت ربات‌های میکروالکترونیکی شده‌اند که با موتور جت‌ کار می کند

دانشمندان موفق به ساخت ربات‌های میکروالکترونیکی شده‌اند که با موتور جت‌ کار می کند

توسط مدیر سایت
0 نظرات
Micro Robot with Jet engine

مرجع پلیمر در بازار ایران: گرچه قبلاً در مورد گروه‌های مختلفی از ربات‌های ریز و خیلی کوچک شنیده‌ایم، اما اکنون ادعا می‌شود که یک نوع جدید از آنها، کوچک‌ترین ربات میکروالکترونیکی جهان است و با شلیک جت‌گونه حباب‌ها حرکت می‌کند.

Micro Robot with Jet engine

این ربات‌ها با استفاده از سیستم پیشرانی که تقریباً ۱۰ سال پیش طراحی شده، توسط یک تیم بین‌المللی به سرپرستی پروفسور “الیور جی اشمیت” از دانشگاه صنعتی کمنیتس(Chemnitz) آلمان ساخته شده است.

ان میکروربات‌های مسطح فقط ۰.۸ میلی متر طول، ۰.۸ میلی متر عرض ۰.۱۴ ضخامت دارند و به صورت بی‌سیم توسط یک فرستنده خارجی هدایت می‌شود. به محض دریافت سیگنال الکتریکی از آن فرستنده، یک سیم پیچ القایی در مرکز ربات یکی از دو لوله پلیمری را گرم می کند که در هر دو طرف ربات قرار دارند.

هر دو لوله به طور مداوم محلول هیدروژن پروکسید و آب را که ربات در آن غوطه‌ور است، می‌مکند. مقدار کمی پلاتین در داخل هر لوله باعث ایجاد یک واکنش کاتالیزوری می‌شود و حباب‌های اکسیژن تولید می‌کند که نیروی حاصل از خروج این حباب‌ها، ربات را به حرکت درمی‌آورد.

با گرم کردن تنها یکی از لوله‌ها در درجات مختلف، می‌توان میزان واکنش کاتالیزوری و مقدار حباب‌های تولید شده را در آن لوله به طور موقت افزایش داد. در نتیجه، از طریق ریموت کنترل می‌توان ربات را در محلول هدایت کرد.

“اشمیت” توضیح می‌دهد: ما میکروربات‌ها را در ابتدا به گونه‌ای می‌سازیم که اگر هیچ گرمایی اعمال نشود، دایره وار شنا کنند و اگر مقداری گرما اعمال شود، میکروربات‌ها در یک خط مستقیم شنا می‌کنند. اگر گرمای بیشتری استفاده شود، آنها در جهت دیگری چرخش می‌کنند.

دانشمندان علاوه بر این، نوعی بازو برای ان ربات‌ها ایجاد کرده‌اند که از یک پلیمر واکنش دهنده به گرما تشکیل شده است و در واکنش به افزایش یا کاهش گرما، این زائده باز یا بسته می‌شود و به ربات امکان می‌دهد اشیای ریز را بگیرد. علاوه بر این، این ربات‌ها مجهز به یک چراغ LED کوچک هستند.

در نهایت می‌توان از این میکروربات‌ها در برنامه‌هایی مانند تحویل هدفمند داروها در بدن انسان استفاده کرد.

این مطالعه در مجله Nature Electronics منتشر شده است.

منبع: ایسنا

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است