تبدیل پلاستیک به سوخت پاک با استفاده از روش شیمیایی جدید

مرجع پلیمر در بازار ایران: محققان دانشگاه پوردو در آمریکا برای از بین بردن این معضل بزرگ کره زمین، تکنیکی را ابداع کرده‌اند تا پلاستیک را دوباره به پلیمر‌های مفید تبدیل کنند و حتی از آن به عنوان سوخت پاک بهره ببرند

تمرکز بر پلی‌پروپیلن

این روش جدید بر اساس پلی‌پروپیلن ابداع شده که کاربرد‌های بسیاری از تولید اسباب‌بازی تا کیسه‌های بسته‌بندی میان وعده‌ها یا تنقلات دارد. پلی‌پروپیلن در واقع یک پلیمر ترموپلاستیک یا گرمانرم است که از رشد زنجیره پلیمری مونومر پروپلین تهیه می‌شود. در این تکنیک، با کمک آب فوق داغ، پلاستیک به یک سوخت بنزین مانند تبدیل می‌شود که در وسایل نقلیه قابل استفاده است.

لیندا وانگ، یکی از محققان دانشگاه پوردو و رئیس این تیم تحقیقاتی می‌گوید: استراتژی ما تولید یک نیروی محرکه برای بازیافت بود و برای این کار زباله پلی الفین را به محصولات ارزشمندی تبدیل کردیم که شامل پلیمر‌ها می‌شوند و می‌توانند به عنوان سوخت پاک به کار بروند.

وی می‌افزاید: فناوری تبدیل ما این ظرفیت را دارد که نه تنها صنعت بازیافت را متحول کند، بلکه معضل بزرگ زباله‌های پلاستیکی در دنیا را برطرف سازد.

تحقیقات نشان می‌دهند که پلی‌پروپیلن ۲۳ درصد از کل ۵ میلیارد تن زباله پلاستیکی را تشکیل می‌دهند که در محیط زیست و زباله‌دانی‌های بزرگ مدفون شده‌اند. پس می‌تواند به عنوان یک کالای ارزشمند مورد استفاده قرار گیرد.

وانگ می‌گوید: دفع زباله‌های پلاستیکی، بازیافت یا دور انداختن آنها، به معنای پایان داستان نیست. این پلاستیک‌ها به آرامی تجزیه می‌شوند و ریزپلاستیک‌های سمی و مواد شیمیایی را در زمین و آب رها می‌کنند و این یعنی فاجعه! زیرا زمانی که این آلاینده‌ها در اقیانوس‌ها هستند، آن‌ها به طور کامل قادر به بازیابی نیستند. ”

منبع: دانشجو

Related posts

اصلاح غنی از فلوئور جداکننده‌های باتری‌های لیتیوم-یون خود خاموش شونده

جداکننده پلی اتیلن چند لایه با خواص حرارتی بهبود یافته برای استفاده در باتری های لیتیوم یون ایمن

ساخت دسته‌ای و شناسایی غشاهای نانوالیافی برپایه PAN برای جداکننده‌های باتری لیتیوم یون