بهبود اتصال ایمپلنت‌های پلیمری به استخوان توسط پوشش‌ فیلمی زیست فعال

پژوهشگران موفق به پوشش دهی ایمپلنت‌های پلیمری با یک فیلم زیست فعال شده‌اند که باعث افزایش قابل توجهی در پیوند بین ایمپلنت و محیط اطراف استخوان در مدل حیوانی شده است. این پیشرفت باعث بهبود سرعت موفقیت چنین ایمپلنت‌هایی که اغلب در جراحی ستون فقرات استفاده می‌شود شده است. این پروژه پژوهشی توسط پژوهشگران دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، دانشگاه کمبریج و دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو انجام شده است.

به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوا پلیم پارت پلیمری که در اینجا استفاده می‌شود پلی اتر اتر کتون (PEEK) می‌باشد که از لحاظ خواص مکانیکی شبیه به استخوان است. با این وجود PEEK به خوبی به استخوان پیوند نمی‌خورد. بدین منظور، پژوهشگران PEEK را با موادی به نام هیدروکسی آپاتیت (HA) (که شامل کلسیم فسفات است و به خوبی به استخوان متصل می‌شود) پوشش دادند، که قابلیت پوشش بر روی کل سطوح ایمپلنت را دارا می‌باشد.

اولین قدم دراین روش جدید، پوشش ایمپلنت با یک غشاء نازک (yttria-stabilized zirconia (YSZ بود و مرحله دوم استفاده از پوشش HA می‌باشد. سپس پژوهشگران لایه HA را با ماکروویو گرم کردند. لایه YSZ به عنوان یک سپر حرارتی عمل می کند و از ذوب PEEK جلوگیری می‌کند. در عین حال حرارت دادن به HA، یک ساختار کریستالی تشکیل می‌شود که باعث پایداری آن در بدن می شود، به این معنی که فسفات کلسیم آهسته تر حل خواهد شد و به استخوان اطراف متصل می شود.

نتایج نشان داد که این روش جدید باعث بهبود تثبیت ایمپلنت در بدن می‌شود که نتیجه آن کاهش احتمال سست شدن ایمپلنت بعد از عمل جراحی و عدم نیاز به جراحی مجدد برای تعویض می‌باشد.

دانلود کامل مقاله:

Hydroxyapatite coating on PEEK implants: Biomechanical and histological study in a rabbit model

 

Related posts

اصلاحات مواد نساجی با سیلان‌های کاربردی، نرم‌کننده‌های سیلیکونی مایع و لاستیک‌های سیلیکونی – مطالعه مروری

الاستومر سیلیکونی عاملدار از طریق محلول قلیایی برای پوشش کوپلیمر

به یاد استاد ارجمند زندیاد پروفسور علی اصغر کتباب