تولید پلاستیک زیست سازگار با دورریز پنبه توسط محقق ایرانی

مرجع پلیمر در بازار ایران: یک محقق ایرانی با همکاری پژوهشگرانی در استرالیا موفق به تولید پلاستیک زیست سازگار با محیط زیست با استفاده از دورریز و ضایعات پنبه شد. دکتر مریم نائبی که در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی اصفهان تحصیل کرده با همکاری دو محقق دیگر این دستاورد علمی را در دانشگاه Deakinبه ثبت رسانده است.

زمانی که از ماشین پنبه پاک کنی برای جدا کردن الیاف پنبه از دانه های آن استفاده می شود، مقدار زیادی کرک و پرز به عنوان ضایعات و دورریز پنبه تولید می شود. در حال حاضر این ضایعات یا سوزانده می شوند یا به عنوان زباله دفن می شوند، اما از این به بعد تبدیل آنها به پلاستیک سازگار با محیط زیست ممکن خواهد شد.

به گفته دکتر مریم نائبی سالانه نزدیک به ۲۹ میلیون تن ضایعات پنبه در جهان تولید می شود که یک سوم آنها دور ریخته می شوند. اما وی و اعضای گروهش روشی را برای ترکیب این مواد با برخی ضایعات دیگر گیاه پنبه و از جمله بذر وساقه آن ابداع کردند که منجر به تولید یک پلیمر ارگانیک مایع شده و می تواند از آن برای تولید نوار پلاستیکی استفاده کرد.

این نوع پلاستیک به راحتی در طبیعت تجزیه شده و به خاک مبدل می شود و از آن می توان در صنایع بسته بندی به طور گسترده استفاده کرد. علاوه بر این هزینه تولید پلاستیک به این روش در مقایسه با پلاستیک به دست آمده از کارخانه های پتروشیمی کمتر است.

منبع: مهر

Related posts

آمار معاملات گروه پلیمری بورس کالا در هفته منتهی به 14 اردیبهشت 1403

اصلاح غنی از فلوئور جداکننده‌های باتری‌های لیتیوم-یون خود خاموش شونده

جداکننده پلی اتیلن چند لایه با خواص حرارتی بهبود یافته برای استفاده در باتری های لیتیوم یون ایمن