افزایش استحکام و سختی مواد کامپوزیتی در مجاورت پرتوهای فرابنفش

مرجع پلیمر در بازار ایران: محققان دانشگاه مریلند آمریکا فناوری جدیدی را ابداع کردند که موجب افزایش استحکام و سختی مواد کامپوزیتی در مجاورت پرتوهای فرابنفش می شود. تمرکز اصلی این تحقیق بر کنترل نحوه تعامل مولکول ها با یکدیگر به گونه ای است که تغییر نحوه این تعامل در مقیاس کوچک منجر به تغییرات مورد نظر در مقیاس بزرگ شود.

این تکنیک شامل استفاده از پرتوهای فرابنفش برای پیوند دادن مولکول های حساس به نور با عامل های تقویت کننده ای مانند نانوتیوب های کربنی است.

سپس این تقویت کننده ها درون پلیمر تعبیه می شوند. هنگام تابش پرتوهای فرابنفش نوعی واکنش شیمیایی رخ می دهد که موجب بهبود پیوند بین پلیمر و عامل تقویت کننده می شود. به گفته محققان، این فرآیند شیمیایی برای مجموعه بزرگی از پلیمرها و مواد تقویت کننده قابل استفاده است.

مواد کامپوزیتی حاصل

کامپوزیت به دست آمده با استفاده از این فناوری پس از 5 دقیقه تابش پرتوهای فرابنفش 93 درصد سخت تر و 35 درصد مستحکم تر از قبل می شوند.

انگیزه محققان از انجام این تحقیقات تولید ساختارهای جدیدی برای هواپیماهای دارای بال متحرک، از جمله بالگرد است که در گذشته طرح آنها ارائه شده؛ اما به دلیل محدودیت مواد کامپوزیتی موجود، تولید آن ها غیرممکن بوده است

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials Interfaces منتشر شده است.

منبع: ایرنا

Related posts

ترکیب چسب ذوب داغ واکنشی و استفاده از آن

اولین پهپاد جهان که قادر به حرکت در محیط گرانولی است

ساختمان های خودکفا در تامین انرژی مصرفی