درک نحوه انتشار سرطان با استفاده از مدل سه‌بعدی

محققان دانشگاه پردو توانستند با استفاده از پلیمر یک محیط مصنوعی برای بررسی نحوه گسترش سرطان تولید کنند.

به گزارش مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت) از پایگاه خبری ساینس دیلی، در تحقیقات قبلی مشخص شد علت اصلی مرگ و میر بر اثر سرطان، چگونگی انتشار این بیماری در بدن است. یکی از مشکلات اصلی مقابله با این بیماری عدم امکان تعامل با متاستاز و حذف ملزومات گسترش آن است.

ضعف مدل‌های سه‌بعدی

پیش از این مدل‌های سه‌بعدی از محیط رشد و توسعه سرطان ساخته شده است، اما این مدل‌ها از دقت کافی برای آزمایش داروها برخوردار نبوده‌اند.

به همین علت محققان به جای فناوری چاپ سه‌بعدی از فناوری دیگری موسوم به نگارش سه‌بعدی استفاده کردند. برای این منظور یک نگارنده سه‌بعدی ساختند که عملکردی شبیه چاپگرهای سه‌بعدی دارد اما میکروبافت‌های پلیمری را در ابعاد کوچکتر و با دقت بیشتر تولید می‌کند و منافذی را در این ساختارها ایجاد می‌کند که دقیقا مانند بدن فضای کافی را برای ورود سلول‌ها به ساختار پلیمر در اختیار می‌گذارند.

محققان از این ابزار برای تولید ساختاری استفاده کردند که امکان بررسی نحوه گسترش سرطان را به بافت‌هایی از بدن موش‌ها فراهم می‌کند که در حالت طبیعی کمتر مورد حمله سرطان قرار می‌گیرند. محققان با این کار اطمینان یافتند که ابزار جدید می‌تواند محیط سرطان‌پذیر را به درستی شبیه‌سازی کند.

محققان امیدوارند بتوانند این سیستم را به عنوان پلتفرمی برای آزمایش عملکرد داورها مورد استفاده قرار دهند و در مدت کوتاهی نتایج آزمایشات دارویی را با دقت کافی به دست آورند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.

منبع: ایرنا

Related posts

اصلاحات مواد نساجی با سیلان‌های کاربردی، نرم‌کننده‌های سیلیکونی مایع و لاستیک‌های سیلیکونی – مطالعه مروری

الاستومر سیلیکونی عاملدار از طریق محلول قلیایی برای پوشش کوپلیمر

چگونه علم و صنعت باعث توسعه پایدار در ژاپن می‌شود