ترمیم پلیمر نیمه شفاف در دمای اتاق با فشار اندک

مرجع پلیمر در بازار ایرانمحققان دانشگاه توکیو موفق به ایجاد پلیمری شده‌اند که هنگامی که شکسته و به دو قسمت تقسیم می‌شود با اعمال فشار اندک در دمای اتاق به حالت اولیه خود ترمیم می‌یابد.

محققان دریافتند آن دسته از پیوندهای هیدروژنی که در پلیمر بلوری نشده‌اند، اجازه حرکت آزادانه به زنجیره‌های مولکولی می‌دهند. در نتیجه پیوندها به آسانی تحت فشار اندک دوباره شکل می‌گیرند. پس از آزمایشات متعدد پلی اتر تیو اوره (TUEG3) بهترین خواص خود ترمیمی را از خود نشان داد. سطح برش خورده این پلیمر با وجود طبیعت سخت و غیرقابل نفوذ، دارای خواص خود چسبندگی می‌باشد.

محققان در ابتدا قطعه مورد نظر را به دو قسمت تقسیم کردند و سپس با استفاده از یک نیروی کوچک در دمای اتاق، دو قطعه پس از گذشت 30 ثانیه به یکدیگر متصل شدند. همچنین شواهد نشان می‌دهد  که فشار دادن مواد در مدت زمان طولانی تر، امکان تشکیل پیوندهای قوی تر را فراهم می کند و در نهایت پس از گذشت چند ساعت ماده به همان درجه از استحکام پیوند قبل از برش می‌رسد.

این پلیمر جدید می‌تواند در صفحه نمایش تلفن همراه و دیگر دستگاه‌های کوچک قابل حمل مورد استفاده قرار بگیرد. این مواد از لحاظ مکانیکی بسیار مستحکم هستند اما با فشرده سازی در سطوح شکست خورده می توانند به آسانی ترمیم یابند.

دانلود کامل مقاله ترمیم پلیمر نیمه شفاف در دمای اتاق با فشار اندک:

Mechanically robust, readily repairable polymers via tailored noncovalent cross-linking

 

اختراع شیشه‌ خودتعمیر به کمک نوعی پلیمر برای موبایل توسط دانشمند ژاپنی

Related posts

اصلاح غنی از فلوئور جداکننده‌های باتری‌های لیتیوم-یون خود خاموش شونده

جداکننده پلی اتیلن چند لایه با خواص حرارتی بهبود یافته برای استفاده در باتری های لیتیوم یون ایمن

ساخت دسته‌ای و شناسایی غشاهای نانوالیافی برپایه PAN برای جداکننده‌های باتری لیتیوم یون