پیش‌بینی توسعه فناوری‌ نانو در بخش هوافضا در سه روند اصلی برای

مرجع پلیمر در بازار ایران: مؤسسه تکناویو (Technavio) گزارشی درباره بازار جهانی فناوری‌ نانو در هوافضا بین سال‌های 2017 تا 2021 منتشر کرده است. در این گزارش به بررسی روندهای مهمی که طی این بازه زمانی انتظار می‌رود، پرداخته شده است. این گزارش پیش‌بینی می‌کند که بازار این حوزه با رشد 6 درصدی تا سال 2021 به رقم 5.95 بیلیون دلار برسد.
به نظر می‌رسد که استفاده از نانومواد در قطعات هواپیما موجب بهبود خواص مکانیکی و ساختاری آنها شده به طوری که عملکرد هواپیماها بهبود می‌یابد. همچنین میکرو و نانوحسگرها در هواپیماها به کار گرفته خواهد شد.

این گزارش سه روند نوپدید را در بازار فناوری‌ نانو در بخش هوافضا و دفاعی به شرح ذیل ارائه می‌کند:
1- ظهور هواپیماهایی که مصرف سوخت آنها صفر است
2- استفاده از فناوری‌ نانو در سامانه‌های نبرد دریایی
3- پیشرفت در نانوپوشش‌های مورد استفاده در بدنه هواپیما
هواپیماهای آینده به دلیل استفاده از پنل‌های فتوولتائیک مصرف سوخت صفر دارند، به طوری که انرژی مورد نیاز خود را از نور خورشید می‌گیرند.Solar Impulse2 یک نمونه اولیه از هواپیمای خورشیدی است که در بدنه آن از نانوالیاف کربنی استفاده شده تا وزن کاهش و استحکام افزایش یابد.
در حال حاضر توجه زیادی از سوی بخش‌های تجاری و غیرنظامی برای استفاده از هواپیماهای بی‌نیاز از سوخت جلب شده است، به طوری که بخش کشاورزی، نقشه‌برداری سه بعدی و تصویربرداری هوایی از جمله مشتریان این فناوری هستند.
نانوحسگرها قادر به بهبود کیفیت و عملکرد سامانه‌های زیردریایی هستند. با استفاده از آنها امکان شناسایی اهداف مختلف در کف اقیانوس وجود دارد. همچنین پیش‌بینی می‌شود که نانومواد نقش بسیار مهمی در ساخت سامانه‌های نبرد دریایی طی دو دهه آینده داشته باشد.
استفاده از نانوپوشش‌ها در هواپیماها، کشتی‌ها و ماهواره‌ها می‌تواند آنها را رادارگریز کند. نانوپوشش‌های حاوی آهن گزینه مناسبی برای جاذب امواج رادار است.
پیش‌بینی می‌شود که هند با همکاری روسیه اقدام به توسعه نسل پنجم از هواپیماهای رادارگریز کند.

منبع: ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

Related posts

ترکیب چسب ذوب داغ واکنشی و استفاده از آن

اولین پهپاد جهان که قادر به حرکت در محیط گرانولی است

ساختمان های خودکفا در تامین انرژی مصرفی