ذخیره آب با پلیمرهای سوپر جاذب

تهویه خاک تحت عنوان سوپر جاذب‌های پلیمری باعث کاهش نیاز به آبیاری برای محصولات کشاورزی خواهد شد که این امر توسط ذخیره آب و مواد غذایی و سپس انتشار آن‌ها در شرایط خشکسالی انجام می‌شود.

به گزارش گروه ترجمه و تهیه محتوا مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت)،خشکسالی یکی از بزرگترین مشکلات در ارتباط با کاهش محصولات کشاورزی و در عین حال عدم ذخیره آب، مسئله بسیاری از کشورها نیز می‌باشد. همچنین رشد جمعیت و تقاضا برای آب در آینده نیز افزایش خواهد یافت. بنابراین پیدا کردن راه‌کارهایی برای بهبود بهره‌وری آب در بخش کشاورزی بسیار ضروری است.

یکی از راه‌های مقابله با این مسئله استفاده از پلیمرهای سوپر جاذب (SAPs) می‌باشد. این سیستم‌ها قادر به جذب و نگه‌داری آب 1000 برابر بیشتر از اندازه و وزن خود هستند. پلیمرهای سوپر جاذب در حال حاضر در بخش‌های مختلف نظیر کشاورزی، باغداری، داروسازی، بسته‌بندی مواد غذایی، حفاری نفت و غیره استفاده می‌شود. هیدروژل‌های سوپرجاذب (SAHs) به دلیل خواص منحصر بفرد خود نسبت به SAPs بهتر عمل می‌کنند اما به دلیل هزینه بالای تولید آن و اثرات زیست محیطی، دامنه کاربرد آن محدود می‌باشد.

در مقاله زیر که در مجله Pertanika Journal of Tropical Agricultural Science (JTAS). به چاپ رسیده است به بررسی SAPs و SAHs بر روی خاک‌ها، گیاهان و مقدار آب مورد نیاز که می‌تواند توسط پلیمرهای سوپر جاذب ذخیره شود می‌پردازد.

پژوهشگران دریافتند این مواد باعث ذخیره آب و مواد غذایی و انتشار آن‌ها به درون خاک خواهد شد و همچنین گیاهان را قادر به تولید دانه تحت شرایط آبیاری محدود خواهد کرد. ظرفیت ذخیره‌سازی آب آن‌ها تا پنج سال طول می‌کشد. همچنین این مواد باعث بهبود سرعت جوانه زنی دانه و رشد ریشه خواهد شد. علاوه بر این مواد سوپر جاذب می‌توانند آلودگی خاک را کاهش دهند و در نتیجه باعث بهبود آب زه کشی می‌شود.

دانلود کامل مقاله:

The Effects of Superabsorbent Polymers on Soils and Plants

Related posts

اصلاح غنی از فلوئور جداکننده‌های باتری‌های لیتیوم-یون خود خاموش شونده

جداکننده پلی اتیلن چند لایه با خواص حرارتی بهبود یافته برای استفاده در باتری های لیتیوم یون ایمن

ساخت دسته‌ای و شناسایی غشاهای نانوالیافی برپایه PAN برای جداکننده‌های باتری لیتیوم یون