ماده کامپوزیتی نوین به عنوان سنسور دی اکسید کربن

مرجع پلیمر در بازار ایران :  نوع جدیدی از یک سنسور که می تواند میزان دی اکسید کربن (CO2) را اندازه گیری کند، از یک ماده کامپوزیتی اخیرا توسعه یافته، تشکیل شده است. این ماده با مولکول های CO2 برهم کنش نشان می دهد و برحسب غلظت CO2 در محیط، هدایت پذیری آن تغییر می کند.

این سنسور در مقایسه با نمونه های موجود، بسیار کوچکتر است، ساختمان ساده تری دارد، به انرژی بسیار کمتری نیاز دارد و به طور کلی دارای اصول عملکردی متفاوتی است.

مبنای این ماده کامپوزیتی یک بزرگ مولکول (پلیمر) زنجیر مانند است که از نمک هایی به نام مایعات یونی تشکیل شده است، که در دمای اتاق مایع و هدایت پذیر هستند. نام این پلیمرها به اعتقاد محققان گمراه کننده است زیرا آنها را مایعات پلی یونیک (PIL) می نامند اما در واقع جامد هستند و نه مایع.

دانشمندان دنیا اکنون در حال بررسی این PIL ها برای مصرف در کاربردهای گوناگونی از قبیل باتری ها و ذخیره CO2 هستند. از کار آنها اینطور برمی آید که PIL ها قابلیت جذب سطحی CO2 را دارند.

با این سنسور جدید، دانشمندان قادرند غلظت CO2 را در گستره وسیعی از غلظت ها- از 04/0 درصد حجمی در جو زمین تا 25/0 درصد حجمی- اندازه گیری کنند.

منبع : ETH zurich

 

Related posts

ایجاد زیرساخت‌های تولید آسفالت پلیمری در کرج

صنعت پتروشیمی در پیچ و خم دستیابی به تکنولوژی نوین

معرفی یک تکنولوژی برای شکل پذیری مستحکم مواد گرمانرم