میکروارگانیسم‌ها، پلیمرهای زیست پزشکی تولید می‌کنند!

به گزارش مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت) مواد زیستی غیرغذایی تجدید پذیر به طور بالقوه می‌توانند جایگزین مواد اولیه پتروشیمی‌ها برای تولید منابع انرژی، مواد شیمیایی مفید و محصولات متنوعی پایه نفتی مانند پلاستیک‌ها، روغن‌ها، رنگ‌ها، کودها و کپسول‌های ویتامین شوند. در سال‌های اخیر پالایشگاه‌های زیستی که برای تبدیل زیست توده غیر خوراکی به سوخت، گرما، نیرو، مواد شیمیایی و مواد استفاده می‌شود، یک جایگزین پایدار برای کاهش سوخت‌های فسیلی محسوب می‌شود.

یک تیم تحقیقاتی کره‌ای با ایجاد یک سیستم پالایش زیستی باعث تولید پلیمرهای غیر طبیعی از منابع طبیعی می‌شود که در نهایت منجر به به تولید پلاستیک‌هایی با خاصیت زیست سازگاری محیطی می‌شود.

این تیم تحقیقاتی با استفاده از میکرو ارگانیسم‌ها منجر به تولید پلیمرهای مهم زیست پزشکی غیر طبیعی از جمله سنتز پلی (لاکتیک-کو-گلیکولیک) (PLGA) شدند. PLGA کوپلیمری تشکیل شده از دو منومر مختلف لاکتیک و گلیکولیک اسید می‌باشد. PLGA پلیمری زیست تخریب پذیر، زیست سازگار و غیر سمی می‌باشد که به طور گسترده در کاربردهای زیست پزشکی و درمانی از جمله بخیه‌های جراحی، پروتز، دارو رسانی و مهندسی بافت استفاده می‌شود.

دانشمندان موفق به طراحی مسیر سوخت و ساز برای سنتز زیستی PLGA از طریق تخمیر میکروبی مستقیم کربوهیدرات در E. coli  (باکتری گرم مثبت) شدند. همچنین آن‌ها با ترکیب کردن آنزیم خارجی و مهندسی به عنوان کاتالیست باعث کوپلیمریزاسیون PLGA می‌شود. این روش می‌تواند جایگزینی برای تولید دیگر مواد شیمیایی موجود که نیاز به تصفیه و حذف کاتالیست‌های فلزی دارد، شود.

نتایج این تحقیقات در مجله Nature Biotechnology به چاپ رسیده است.

منبع: sciencedaily

دانلود کامل مقاله

Related posts

ترکیب چسب ذوب داغ واکنشی و استفاده از آن

اولین پهپاد جهان که قادر به حرکت در محیط گرانولی است

ساختمان های خودکفا در تامین انرژی مصرفی