پلیمرهایی که باکوچکترین آسیب تغییر رنگ می دهند

کوچک ترین ترک ها می تواند در هواپیما، پل و یا خط لوله های مهم  باعث فاجعه شوند لذا شناسایی آنها در اسرع وقت بسیار مهم است.
به گزارش مرجع پلیمر در بازار ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان  دانشمندان دانشگاه ایلینوی با در نظر گرفتن اهمیت آسیب هایی مثل ترک در فناوری های فوق حساس پوشش پلیمری جدید ساختند که می‌تواند به طیف گسترده ای از مواد آن را افزود و در موارد بسیاری از آن استفاده کرد. هنگامی که در این مواد ترک کوچکی ایجاد شود،پلیمر درآن ماده تغییر رنگ می‌دهد.
 این پلیمر را یک تیم به رهبری استاد سوتوس نانسی و اسکات وایت طراحی کرده اند. این پلیمر شامل میکروکپسول های اپوکسی رزین پر شده با رنگ های حساس به پی هاش و به رنگ زرد روشن است. پلیمری دارای رنگ زرد که با خروج از میکروکپسول هایی با ساختاری حساس به آسیب  به رنگ قرمز تغییر رنگ میدهد.
تا زمانی که هیچ آسیبی رخ ندهد کپسول دست نخورده باقی می ماند.این کپسول حتی با ایجاد یک ترک کوچک به اندازه 10میکرومترواکنش نشان می دهد و رنگ شیمیایی به کمک اپوکسی از رنگ زرد به رنگ قرمزدرخشان تغییر رنگ میدهد هرچه ترک ها بزرگترباشد مقدار بیشتری از رنگ واکنش نشان می دهد و تغییر رنگ بیشتری نمایان می شود.
به گفته محققان، پلیمر با موفقیت در ترکیب موادی از جمله فلزات، شیشه و پلیمر های دیگر تست شده است و به منظورعملکرد موثر در مواد تنها به پنج درصد میکروکپسول نیاز است.
در حال حاضر محققان در حال ترکیب پلیمر با یک پلاستیک خود ترمیم شونده هستند که قبلا آن را ساخته اند. در صورت ترکیب با این پلاستیک،در صورت ایجاد یک ترک درماده تغییر رنگ اتفاق می افتد و با تغییر شکل برای بار دوم ترک و آسیب‌ها خود به خود ترمیم می‌شود.

Related posts

بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد

چگونه علم و صنعت باعث توسعه پایدار در ژاپن می‌شود

برگزاری مراسم دومين جايزه فناورانه ايرج يزدان‌ بخش