شناسایی بیش از ۴۰۰ ماده مختلف در بطری‌های پلاستیکی آب

 

مرجع پلیمر در بازار ایران: محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک، بیش از ۱۰۰ ماده شیمیایی مختلف در آب شیرین ذخیره شده در بطری‌های پلاستیکی قابل استفاده مجدد را کشف کردند که تعدادی از این موارد برای سلامت انسان‌ها مضر هستند. شیمیدانان اظهار کردند: نتایج این بررسی مقررات بهتر و استانداردهای تولید برای تولیدکنندگان را نشان می‌دهد.

به نقل از مدیکال‌اکسپرس، آیا تا به حال طعم عجیبی از نوشیدن آب در بطری پلاستیکی قابل استفاده مجدد را تجربه کرده‌اید؟ دانشمندان دریافتند که بطری‌های پلاستیکی قابل استفاده مجدد می‌توانند صدها ماده شیمیایی را آزاد کنند.

دو شیمیدان دانشگاه کپنهاگ دریافتند که مواد شیمیایی توسط انواع بطری‌های قابل استفاده مجدد پلاستیکی به مایعات منتقل می‌شوند و نتایج کاملا شگفت‌انگیز است. نتایج نشان داد، آبی که ۲۴ ساعت در بطری‌ها نگهداری شد حاوی صدها ماده بود که از بطری به آب منتقل شده است و برای سلامتی انسان مضر هستند البته بعد از شست‌وشوی آنها در ماشین ظرفشویی این مواد مضر به چند هزار ماده افزایش یافتند.

محققان بیش از ۴۰۰ نوع ماده مختلف از پلاستیک بطری‌ها و بیش از ۳۵۰۰ ماده از مواد شوینده ماشین ظرفشویی را کشف کردند که بخش بزرگی از این مواد ناشناخته است. محققان برخی از این مواد را شناسایی کرده‌اند اما برخی از مواد شیمیایی با سمیت حداقل ۷۰ درصد هنوز ناشناخته باقی ماندند.

این مواد سمی موجود در آب بطری نگرانی محققان است و اثرات مضر بر سلامت مانند اختلال‌های غدد درون ریز و سرطان را ایجاد خواهند کردند. محققان همچنین اظهار کردند: در بطری‌های قابل استفاده مجدد حدود ۵۰۰ ماده مختلف در آب بعد از شست‌وشوی باقی مانده است که بیش از ۱۰۰ نوع از این مواد از خود مواد پلاستیکی هستند اما آنان هنوز نتیجه نگرفته‌اند که آیا آب در بطری‌ها برای سلامتی مضر است یا خیر، زیرا آنها در حال حاضر تنها غلظت مواد را ارزیابی کرده‌اند و ارزیابی‌های سم‌شناسی هنوز کامل نشده‌اند. یافته‌های این بررسی در نشریه Hazardous Materials ارائه شده است.

 

منبع : ایسنا

Related posts

آمار معاملات گروه پلیمری بورس کالا در هفته منتهی به 14 اردیبهشت 1403

اصلاح غنی از فلوئور جداکننده‌های باتری‌های لیتیوم-یون خود خاموش شونده

جداکننده پلی اتیلن چند لایه با خواص حرارتی بهبود یافته برای استفاده در باتری های لیتیوم یون ایمن