اندازه‌گیری اثرات سمیت سلولی نانومواد استاندارد شد

 

مرجع پلیمر در بازار ایران: استاندارد روش سنجش برون‌تنی MTS برای اندازه‌گیری اثرات سمیت سلولی نانوذرات تصویب شد. به گزارش ایسنا، صد و چهارمین اجلاسیه کمیته ملی استانداردهای فناوری نانو به صورت مجازی برگزار و استاندارد «فناوری نانو – روش سنجش برون‌تنی MTS برای اندازه‌گیری اثرات سمیت سلولی نانومواد» تصویب و آماده انتشار شد.

این استاندارد روشی برای ارزیابی اثرات نانو اشیا و کلوخه‌ها و انبوهه‌های آنها (NOAA) در زنده‌مانی سلول با استفاده از سنجش MTS است. آزمون طراحی شده شامل اجرای الزامات عملکردی و آزمایش‌های کنترلی برای مدیریت و مشخص‌ کردن متغیرها در نتایج آزمون است.

سنجش MTS در این استاندارد، یکی از آزمون‌های تجاری متعدد و در دسترس برای ارزیابی سمیت ‌سلولی نانومواد است. این آزمون مبتنی بر سنجش MTS در کنار آزمون‌هایی مانند LDH (سنجش یکپارچگی غشای پلاسمایی)، ATP (سنجش متابولیسم انرژی) و BrdU (سنتز DNA) کمک می‌ کند تا ارزیابی جامع‌تری از تأثیر کلی نانوذرات بر سلول‌ها انجام شود.

به نقل از ستاد نانو، سیستم‌های سلولی یکی از عناصر اساسی سیستم‌های زیستی زنده هستند. پایش پاسخ سمیت سیستم‌های مدل سلولی به مواجهه با نانوذرات درک عمیقی از اثرات نانوذرات و اینکه کدام یک از آن‌ها برای بررسی بیشتر ارزیابی ریسک موردنیاز است را فراهم می آورد.

برای تدوین این استاندارد ملی، به‌عنوان منبع از استاندارد بین‌المللی ایزو به شماره ۱۹۰۰۷ استفاده شد که توسط سازمان بین‌المللی استاندارد (ایزو) در سال ۲۰۱۸ منتشر شده است.

 

منبع: ایسنا

Related posts

اصلاح غنی از فلوئور جداکننده‌های باتری‌های لیتیوم-یون خود خاموش شونده

جداکننده پلی اتیلن چند لایه با خواص حرارتی بهبود یافته برای استفاده در باتری های لیتیوم یون ایمن

ساخت دسته‌ای و شناسایی غشاهای نانوالیافی برپایه PAN برای جداکننده‌های باتری لیتیوم یون