ساخت پلاستیک مقاوم و سازگار با محیط زیست

مرجع پلیمر در بازار ایران: تولید پلاستیک از مواد سازگار با محیط زیست به جای نفت خام و گاز طبیعی در سال‌های اخیر در دستور کار محققان قرار گرفته است. اما تولید این نوع مواد پلاستیکی چالش‌هایی نیز دارد که یکی از آنها مقاومت کمتر پلاستیک‌های زیستی در برابر گرما است. محققان دانشگاه آکرون با غلبه بر این چالش، پلاستیکی سازگار با محیط زیست تولید کرده‌اند که حتی در صورت ریختن آب جوش در آن آسیب نمی‌بیند.

این پلاستیک علاوه بر دوام کافی، انعطاف بالایی نیز دارد. ماده اصلی تشکیل دهنده این پلاستیک اسید پلی لاکتیک است که با هزینه کمی قابل تولید است و قبلاً برای تولید پوشش‌های بسته بندی مواد غذایی و بطری نیز مورد استفاده قرار گرفته بود. اما در برابر دمای زیاد مقاوم نیست و حداکثر می‌تواند تا ۶۰ درجه سانتیگراد دوام بیاورد.

به گفته دکتر مسعود رضوی که هم اکنون در مقطع پست دکترای دانشگاه ویسکانسین مشغول به تحصیل است، برای حل این مشکل تغییراتی در ساختار مولکولی اسید پلی لاکتیک انجام شد و میزان درهم تنیدگی آن در زمان تولید پلاستیک افزایش یافت.

وی که تا مقطع فوق لیسانس در رشته پلیمر در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل بوده می‌گوید باید برای کسب اطمینان از سمی نبودن این پلاستیک بررسی‌ها و آزمایش‌های بیشتری صورت بگیرد.

منبع:مهر

Related posts

اصلاح غنی از فلوئور جداکننده‌های باتری‌های لیتیوم-یون خود خاموش شونده

جداکننده پلی اتیلن چند لایه با خواص حرارتی بهبود یافته برای استفاده در باتری های لیتیوم یون ایمن

ساخت دسته‌ای و شناسایی غشاهای نانوالیافی برپایه PAN برای جداکننده‌های باتری لیتیوم یون