خانه خبر گام محققان کشور به سوی درمان هدفمند سرطان با نانورادیوداروها

گام محققان کشور به سوی درمان هدفمند سرطان با نانورادیوداروها

توسط مدیر سایت
0 نظرات
رادیودارو

مرجع پلیمر در بازار ایران : پژوهشگر مرکز تحقیقات غذا و دارو با همکاری محققان پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، جهت دستیابی به درمان هدفمند سرطان به ویژه سرطان پستان، به ساخت و بررسی آزمایشگاهی نوعی نانورادیو دارو اقدام کرده که نتایج این بررسی‌ها حاکی از عملکرد موفق این نمونه‌ها در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی بوده است.1418200186932_mediumlarge

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر اسماعیل ملارضی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات غذا و دارو و محقق طرح اظهار کرد: با توجه به گسترش سرطان به ویژه آمار بالای سرطان پستان در زنان، مطالعات زیادی جهت معرفی و طراحی داروهای جدید جهت درمان این بیماران صورت می‌پذیرد. در این طرح نیز تلاش شده تا نانورادیودارویی پلیمری با هدف تشخیص و درمان زودهنگام سلول‌های سرطانی و قابلیت ورود هدفمند به سلول‌های سرطانی طراحی و ساخته شود.

به گفته‌ ملارضی، در ساخت این نانورادیو دارو از پلیمر کیتوسان که زیست سازگار و زیست تخریب پذیر است، استفاده شده است. از طرفی به دلیل ساختار نانو و نشاندار شدن با عنصر درمانی رادیو اکتیو(Sm-153) قابلیت انتقال به درون سلول سرطانی را دارد. همچنین قابلیت نفوذ به هسته و تخریب DNA و مرگ سلول‌های سرطانی را توسط عنصر پرتوزا ( اشعه بتا) داراست.

ویژگی نانورادیوداروی تولید شده

وی در ادامه به سایر مزایای این نانورادیودارو اشاره کرد و افزود: نانورادیوداروی تولید شده به گونه‌ای طراحی شده که عملکرد هدفمندی داشته و تنها وارد بافت سرطانی می‌شود. بنابراین از تجمع مواد رادیو اکتیو در سلول‌های سالم و طبیعی می‌کاهد و پرتوی ناشی از نانورادیو داروی پرتوزا به بافت‌های سالم کمتر وارد می‌شود. لذا اثرات جانبی کمتر و تأثیرگذاری درمان بالاتر نسبت به داروهای معمولی دارد.

محقق طرح تصریح کرد: برای ساخت این دارو ابتدا ماده‌ مشتقی از کیتوسان سنتز شده و با اتصال DTPA نشاندارسازی آن با عنصر درمانی رادیواکتیو افزایش یافته است. همچنین این ترکیب با فولات و پلی اتیلن ایمین، به ترتیب به منظور ورود به سلول و مجاورت در کنار هسته‌ سلول و ورود به آن جهت تخریب DNA و توقف تکثیر سلول سرطانی متصل شده است. این ترکیب در نهایت به شکل نانو درآمده و پس از نشاندار شدن و بررسی پایداری نشاندارسازی در مطالعات سلولی و حیوانی به کار گرفته شده است. ساختار این نانورادیو داروها به روش‌های SEM و DLS مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته‌ ملارضی، نتایج به دست آمده مرگ سلولی و اثرگذاری نانو رادیو داروی طراحی شده را در شرایط برون تنی و ورود به سلول‌های سرطانی در شرایط برون تنی و درون تنی (با روش تصویربرداری) به اثبات رسانده‌اند.

بر اساس این گزارش، نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری دکتر اسماعیل ملارضی، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات غذا و دارو، دکتر امیررضا جلیلیان و دکتر فریبا جوهری دها از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای و دکتر فاطمه اطیابی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است، در مجله‌ Labelled Compounds and Radiopharmaceuticals منتشر شده است.

ایسنا

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است