مرجع پلیمر در بازار ایران (پلیم پارت):
چکیده
عفونتهای محل جراحی بار مالی قابل توجهی برای بیمارستانها و بیماران بههمراه دارند. برای پیشگیری از عفونتهای باکتریایی، در این پژوهش از سیکلودکسترین پلیمریزه شده (pCD)، پلیمری با خاصیت جذب نشان داده شده برای افزایش انتشار داروهای مختلف در پلیمرهای غیرجذب و سیلیکون، مادهی زیستسازگار با بدن، کامپوزیتی با رهش طولانیمدت ریفامپیسین (RMP) ایجاد شد. پارامترهای مختلف ترکیبی بهینهسازی شدند تا بارگذاری RMP در ترکیبات سیلیکون-pCD به حداکثر برسد. دادههای بارگذاری RMP با استفاده از آزمایش بارگذاری دارو (n = 6) و آزمایش بارگذاری رقابتی در محل (n = 3) جمعآوری شد. دادههای آزادسازی RMP از طریق آزمایش ناحیه مهار باکتریایی جمعآوری شد (n = 3). بارگذاری RMP در 10 درصد وزنی پرکننده، نسبت پیوندزنی 1:10 از پایه به عامل سختکننده Sylgard 184 و جرم سنتزی1.50g : 0.239 ± ug/mg 1.084 RMP/سیلیکون به حداکثر رسید. آزادسازی طولانیمدت و بیواکتیو RMP از کامپوزیتهای سیلیکون-pCD، 0.169 ± 0.032 ug/mg RMP/سیلیکون، برای مدت 17 روز بهدست آمد.
نتیجهگیری
در این پژوهش، سیلیکون و سیکلودکسترین برای ایجاد ماده کامپوزیتی استفاده شدند که در زمینه بهبود زخم، بهویژه در رابطه با بارگذاری آنتیبیوتیکها و پیشگیری از عفونتهای محل جراحی (SSI) بهکار میرود. بارگذاری RMP با استفاده از پرکننده γ-pCD در 10 درصد وزنی و نسبت پیوندزنی 20:1 از پایه به عامل سختکننده Sylgard 184 بهینهسازی شد 0.027 ug/mg)± 0.182 RMP/سیلیکون). در این بارگذاری بهینه، کامپوزیتها موفق به دستیابی به آزادسازی پایدار RMP بیواکتیو به مدت 17 روز شدند. هیچ ارتباط معنادار آماری بین بارگذاری و نسبت پیوندزنی پایه به عامل سختکننده وجود نداشت، اما ارتباط معنادار آماری بین بارگذاری و درصد وزنی پرکننده وجود داشت. با افزایش نسبت سطح به حجم، بارگذاری بیشتر به حداکثر مقدار0.239 ug/mg ± 1.084 RMP/سیلیکون رسید. اگرچه کامپوزیتهای سیلیکونی پُر شده با سیکلودکسترین بر اساس نتایج آزمایش بارگذاری رقابتی برای کاربردهای in vivo مناسب نیستند، اما این کامپوزیتها پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به حامل قوی آنتیبیوتیکها، بهویژه برای RMP، نشان دادند. بارگذاری مبتنیبر تمایل سیکلودکسترین بههمراه خواص زیستسازگار سیلیکون و هزینه آن، این کامپوزیتهای سنتز شده را بهطور بالقوه به پانسمان مؤثری برای بهبود زخم تبدیل نموده که بهطور موفقیتآمیزی از رشد میکروبی جلوگیری مینمایند.
دانلود فایل: بهینهسازی بارگیری ریفامپیسین در کامپوزیتهای سیلیکونی پُر شده با سیکلودکسترین برای کاربردهای ترمیم زخم
Reference
Linebach, J. K. (2022). Optimizing The Rifampicin Loading in Cyclodextrin-Filled Silicone Composites for Wound Healing Applications (Master's thesis, Case Western Reserve University).
DOI: http://orcid.org/0000-0002-6638-3185
ترجمه و ویرایش: جواد برزوئی