Sorting by

×
خانه خبراخبار علمی پژوهشی لنز تماسی؛ هدیه کریسمس سال ۱۹۶۱ به جهانیان

لنز تماسی؛ هدیه کریسمس سال ۱۹۶۱ به جهانیان

توسط منیره جوادی
0 نظرات

 

مرجع پلیمر در بازار ایران: در سال ۱۹۶۱ و نزدیک کریسمس یک دانشمند اهل جمهوری چک به نام “اوتو ویچترل”(Otto Wichterle)، “لنزهای تماسی نرم” را اختراع کرد. انجام این کار آسان نبود و در اوایل همان سال تحقیقات در زمینه تولید لنزهای تماسی نیز توسط وزارت بهداشت چکسلواکی لغو شده بود.

به گزارش ایسنا و به نقل از ای آر، اما با وجود همه این مشکلات “اوتو ویچترل” تسلیم نشد و تحقیقات خود را در خانه ادامه داد. ایده اصلاح بینایی با استفاده از لنزهای تماسی پیشتر نیز مطرح شده بود اما عملی کردن و کار بر روی این ایده برای مدت‌ها سخت بود. برای مثال مدتی برخی در فکر ایجاد لنزهای تماسی از فلزات کمیاب بودند. اما ویچترل بود که ایده ایجاد آنها از پلاستیک، به ویژه ژل‌هایپلاست هیدروفویل(hydrofoil gels) را مطرح کرد. با این حال آن لنزهای تماسی برای کاربران چندان خوشایند نبودند و افراد احساس خوبی هنگام استفاده از آنها نداشتند و تنها در برخی موارد مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

اما جدای از ذهن و خلاقیت ویچترل، آنچه در نهایت نقش کلیدی را در توسعه لنزهای تماسی نرم مدرن ایفا کرد، مجموعه بازی کودکان Merkur بود. چرا که این مخترع با دیدن آن ایده استفاده از ساخت اسباب بازی(toy building) برای توسعه دستگاه لنز تماسی نرم به ذهنش رسید. در ابتدا موتور این دستگاه با دینام دوچرخه کار می‌کرد،اما بعدا ویچترل به استفاده از موتور گرامافون روی آورد. دستگاه وی کار کرد و در نهایت روش ایجاد لنز تماسی نرم ایجاد شد.

متاسفانه در آن زمان رهبری دولت چکسلواکی شجاعت یا آینده نگری لازم برای تولید انبوه این نوآوری و ارائه لنزهای تماسی نرم به بازار جهانی را نداشت به همین دلیل این پتنت توسط شرکت آمریکایی Flexible Contact Lens Corporation و Bausch & Lomb خریداری شد. آنها تولید انبوه لنزها را در سال ۱۹۷۱ و پس از تایید سازمان غذا و دارو (آمریکا) برای معرفی آنها به بازار آغاز کردند.

با این وجود، لنزهای تماسی نرم همیشه یکی از موفقیت‌های علمی جمهوری چک باقی خواهند ماند چرا که به تغییر زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر جهان منجر شدند. لنز تماسی یک عدسی نازک پلاستیکی است که روی قرنیه چشم قرار می‌گیرد. لنز تماسی می‌تواند صرفا جنبه زیبایی(تغییر رنگ عنبیه چشم) یا جنبه پزشکی(مانند درمان عیوب انکساری چشم با لنز تماسی) داشته باشد. امروزه استفاده از لنز چشم بین مردم اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. مردم برای استفاده از آن دلایل مختلفی دارند. ورزشکاران و همچنین طرفداران لنزهای زیبایی بیشترین افرادی هستند که از لنز استفاده می‌کنند. نداشتن مشکلات عینک مانند شکستگی، بخار کردن شیشه، تمیز کردن مداوم عدسی عینک و مشکلات دیگر بیش از پیش افراد را برای استفاده از لنزهای طبی ترغیب کرده است.

منبع: ایسنا

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است