مرجع پلیمر در بازار ایران: عضو هیأت علمی پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، موفق به دریافت گرنت پژوهشی مشترک ایران – چین شد که این گرنت در جهت اجرای پروژه پژوهشی مشترک در زمینه کاتالیستهای زیست محیطی به تیم پژوهشی ایران و چین اعطا شده است.
به گزارش ایسنا، دکتر مظفر شاکری، عضو هیأت علمی پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در این راستا اظهار کرد: سالیانه حدود ۳۰۰ میلیون تن مواد پلاستیکی تولید میشوند و برای کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف و در زندگی روزمره بشر مورد استفاده قرار میگیرند که در حال حاضر، کسری از این مواد پلاستیکی مصرفی با روشهای مختلف بازیافت میشوند.
وی گفت: اما بیشتر مواد پلاستیکی مصرفی بعد از حدود ۶ ماه در طبیعت رها میشوند و متاسفانه، مواد پلاستیکی رها شده در طبیعت از طرق مختلف، از جمله آبهای سطحی و اقیانوسها وارد چرخه غذایی بشر شده و بنابراین خطرات جدی برای سلامت زندگی انسانها ایجاد میکنند.
دکتر شاکری افزود: شاید قابل اطمینانترین روش برای بازیافت پلاستیکها، تبدیل کاتالیستی این پسماندها به مواد شیمیایی (مونومرها: واحدهای اولیه تشکیلدهنده پلیمرها) باشند.
به نقل از وزارت علوم، وی افزود: به دلیل اینکه، معضل پلاستیکها یک معضل شیمیایی است، در این راستا، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با همکاری پژوهشگاه فلز چین، طرحی پژوهشی مشترک به منظور تبدیل کاتالیستی پسماندهای پلاستیکی به مواد شیمیایی و سوخت به بنیاد علم ایران و بنیاد ملی علوم طبیعی چین ارائه کردهاند که امیدواریم با تلاش متخصصین و امکانات تکمیلی، این دو پژوهشگاه، پروژه منجر به ارائه راه حل مناسب و نهایی برای تبدیل کاتالیستی پسماندهای پلاستیکی به مواد شیمیایی و سوخت شوند.
منبع: ایسنا