خانه خبراخبار اقتصادی پرتغالی ها مشتاق حضور در بخش پتروشیمی ایران

پرتغالی ها مشتاق حضور در بخش پتروشیمی ایران

توسط مدیر سایت
0 نظرات
پتروشیمی

مرجع پلیمر در بازار ایران به نقل از خبرگزاری شبستان: پرتغال کشوری در جنوب غربی اروپا است. پایتخت آن لیسبون و زبان رسمی آن پرتغالی است که از شاخه زبان‌های رومی‌تبار است. این کشور از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو است و شیوه حکومتی آن جمهوری پارلمانی است. پرتغال جزء کشورهای توسعه‌یافته به‌شمار می‌آید. دین مردم این کشور مسیحیت از شاخه کاتولیک رومی است.

پتروشیمی

 صنایع عمده پرتغال عبارت است از ماهیگیری و مصنوعات چوب‌پنبه‌ای و آمادن غذا و ساردین. کشتیهای ماهیگیری آنان برای صید ماهی تا سواحل نیوفاوندلند (یکی از ایالت‌های کانادا) و ایسلند پیش می‌روند و حداکثر بهره‌برداری را از دریا به عمل می‌آورند. در سال ۲۰۱۱ دولت پرتغال مقاومت زیادی در برابر وام خارجی کرد، اما سرانجام اذعان کرد که نتوانسته به اهداف سال ۲۰۱۰ برای کاهش کسری بودجه دست یابد. ماه مارس ۲۰۱۱ دولت اقلیت سوسیالیست بدنبال شکست طرح ریاضتی اقتصادی‌اش در پارلمان استعفا داد.

 بنابراین گزارش، روابط تجاری ایران و پرتغال بیشتر معطوف به صادرات و واردات مواد معدنی، فلزات و محصولات کشاورزی بوده و عمده اقلام وارداتی ایران از پرتغال، تجهیزات و ابزارآلاتی چون سرسیم، مفتول، بلوک، تور بافته شده، اجزای بدنه سواری، تراکتور و وانت است. حجم مبادلات تجاری ایران و پرتغال با توجه به نوسان قیمت نفت طی چند سال گذشته متغیر بوده است. بیشترین محصولات صادراتی ایران به پرتغال نیز شامل انواع محصولات از آهن و فولاد، سیم و کابل، خرمای بی دانه و انگور است.

 طبق گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت حجم صادرات غیرنفتی ایران به پرتغال در سال 1393 معادل 9 میلیون دلار بوده در حالی که در سال 1392 این رقم به 42 میلیارد دلار رسیده بود. تراز بازرگانی ایران و پرتغال که در سال 1392 به 32 میلیون دلار رسیده بود، در سال 1393 به شش میلیون دلار کاهش یافته است. اکنون تجار ایرانی و پرتغالی امیدوارند با لغو تحریم ها بتوانند به سطح بهتری از روابط تجاری برسند و به ویژه که یکی از دلایل عدم تحقق اهداف در ارتباطات اقتصادی بین دو کشور تاکنون شناخت اندک تجار و صاحبان صنایع ایران و پرتغال از امکانات، ظرفیت ها و بازار دو کشور بوده است.

 این گزارش می افزاید: در همین راستا شرکت های پرتغالی برای حضور در پروژه های پتروشیمی و پالایشگاهی ایران آمادگی خود را اعلام کرده اند. وزارت نفت در این باره به نقل از حسین اسماعیلی، مدیرکل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت در این باره نوشته است: “با لغو تحریم ها و فضای به وجود آمده پس از آن، شرکت های خارجی می توانند در ایران سرمایه گذاری کنند. شرکت های پرتغال نیز آمادگی خود را برای ورود به بازار ایران اعلام کردند. همکاری دو کشور در شرایط کنونی در مرحله مطالعاتی قرار دارد و قرار است مذاکرات بیشتر در این زمینه با شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران انجام شود. شرکت «آی.اس.کیو» پرتغال که در زمینه مدیریت پروژه و خدمات رسانی به پالایشگاه های نفت فعال است، در فاصله سال های ٢٠٠٨ تا ٢٠١٠ میلادی در پالایشگاه های بندرعباس و شیراز حضور داشت. شرکت های پرتغالی در این دیدار ابراز امیدواری کردند با گسترش روابط بانکی، زمینه همکاری در زمینه انرژی میان دو کشور تسریع شود.”

 یادآور می شود: در سال 2008 میزان صادرات ایران به پرتغال 0.2 میلیون دلار و صادرات از این کشور 15 میلیون دلار بوده است. در سال 2009 ایران پنج میلیون دلار به پرتغال صادرات داشته و 29 میلیون دلار نیز از این کشور واردات داشته است. در سال 2010 نیز 11.2 میلیون دلار رقم صادرات ایران به پرتغال بوده است و در همین سال ایران 45.6 میلیون دلار از پرتغال واردات داشته است.

 در سال 2011 هم ایران 5.2 میلیون دلار به پرتغال صادرات انجام داده است و در این سال 74 میلیون دلار از این کشور واردات داشته است. در سال 2012 نیز 14 میلیون دلار رقم صادرات ایران به پرتغال بوده و 18 میلیون دلار از این کشور کالا وارد کرده است. در سال 2013 ایران 61 میلیون دلار به پرتغال صادرات داشته است و 59 میلیون دلار از پرتغال واردات داشته است تا برای اولین بار در سال‌های اخیر تراز تجاری ایران نسبت به پرتغال مثبت شود. در سال 2014 نیز میزان صادرات ایران به پرتغال 41 میلیون دلار بوده و 9 میلیون دلار از این کشور واردات داشته است.

مطالب مشابه

پیام بگذارید

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

نگاهی کوتاه

مرجع اطلاعات تخصصی پلیمر حاوی محتوی فنی،اقتصادی،علمی و تولیدی در بازار ایران به منظور گسترش تعاملات تجاری B2B و B2C فعالین و متقاضیان در عرصه داخلی و بین المللی

خبرنامه

آخرین اخبار

تمامی حقوق مطالب برای “پلیم پارت “محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع میباشد.

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است